Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Baggers bedrageri-cirkus kommer for dagens lys

Måske er Stein Bagger på vej til Panama. Og han kan have masser af penge på lommen. Han mødtes med sin fuppede partner dagen før afrejsen til Dubai.

Den forsvundne IT Factory-direktør Stein Bagger følte i stigende grad temperaturen nærme sig kogepunktet i dagene op til sit forsvinden fra luksushotellet i Dubai.

Ifølge Børsen foregik der i dagene op til forsvindingsnummeret en hektisk mail-korrespondance mellem Stein Baggers partner i selskabet Agios United, Allan Vestergaard, Stein Bagger selv samt en person, der udgiver sig for at være Erik Ove, pressechef for JMI Invest og IT Factory.

Ifølge avisen - der angiveligt har fået mailkorrespondancen udleveret af Allan Vestergaard - handler mail-korrespondancen om forberedelserne til offentliggørelsen af Agios United overtagelse af JMI Invests andel af IT Factory.

Det er en manøvre, der angiveligt skal tjene til at hindre Asger Jensby i at indlede salgs-bestræbelser til anden side, i det et salg vil føre til afsløring af Stein Baggers fusk.

Da Allan Vestergaard ikke kan få fat i den falske Erik Ove, finder han den rigtige Erik Oves telefonnummer på IT Factorys hjemmeside og ringer til ham. Her går det ifølge Børsen op for Allan Vestergaard, at han er blevet ført bag lyset, for den rigtige Erik Ove aner ikke, hvad han taler om.

Allan Vestergaard fortæller til Børsen, at Stein Bagger aftalte de sidste detaljer med ham om det planlagte pressemateriale tirsdag - altså dagen før han tog afsted til Dubai.

Berlingske Tidende har talt med skatteksperten Christen Amby, som vurderer, at Stein Bagger sagtens kan have rigelig adgang til penge, selv om han er på flugt.

Bagger kan nemlig have overført betydelige summer til selskaber, der har konti placeret i skattely, hvor de er skjult for myndighederne. Desuden er det muligt, at han kan have konti under falskt navn, som de pågældende selskaber kan overføre penge til, som han så kan hæve.

Hvor er han så

Spørgsmålet er nu, hvor Stein Bagger er. Ingen ved det med sikkerhed, men Morgenavisen Jyllands-Posten skriver, at han kan være på vej til Panama.

I hvert fald viser papirer fra Baggers hemmelige kontor på Schæffergården, at han har oprettet både selskab og bankkonto i Panama, der er et land, hvor det i stor stil er muligt at skjule finansielle transaktioner - for eksempel ved at oprette anonyme selskaber.

Desuden er det ifølge avisen muligt at få både pas og opholdstilladelse, hvis man indsætter fire millioner kroner på en konto i landet. Passet skal dog fornyes hvert femte år.

I den mere kulørte ende af spekret skriver B.T., at Stein Bagger lod IT Factory betale for en 140 kvadratmeter stor lejlighed i Stockholm, hvor han kunne mødes med sin hemmelige svenske elskerinde.

Alt tyder desuden på, at Stein Bagger i stigende omfang havde svært ved at hente nye penge til sin leasing-karrusel. Og nye penge har været nødvendige for at holde gang i karrusellen, som Bagger brugte til at pumpe IT Factorys omsætning op til svimlende højder, selv om den reelle forretning ikke har været noget at skrive hjem om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere