Clearwires bagland nedskriver investeringer

Investorerne bag WiMAX-forretningen Clearwire er hårdt presset. Samtidig tvivler analytiker på Clearwires økonomiske fremtid.

Computerworld News Service: Finansielle byrder, som både Intel og Time Warner Cable tog på sig i sidste uge, sætter nyt fokus på de hårde udsigter for Clearwire, der arbejder på at opbygge et nationalt mobilt bredbåndsnetværk på tværs af USA ved brug af WiMAX-teknologi.

Intel, som er den største økonomiske kraft bag WiMAX-teknologien, skrev i en meddelse, at selskabet vil nedskrive værdien af investeringerne med 5,3 milliarder kroner (950 mio. USD) ud af sin indtjening i fjerde kvartal 2008, som offentliggøres 15. januar.

Denne meddelelse kommer som en del af en varsling om, at Intel ikke når sit forventede mål for kvartalet, som allerede en gang tidligere er blevet nedjusteret.

Ligeledes fortæller Time Warner Cable, at virksomheden forventer at påtage sig en byrde på cirka to milliarder kroner (350 mio. USD) fra sin Clearwire-investering ud af sine resultater fra fjerde kvartal.

Time Warner var en af de tre kabelvirksomheder, der sidste maj gik sammen med Google om at investere i alt 17,8 milliarder kroner (3,2 mia. USD) i Clearwire. Kabelgiganten Comcast, som også deltog i aftalen, planlægger at påtage sig sin egen finansielle byrde ifølge rapporter udgivet i sidste uge.

Finanskrisen truer
Clearwire overtog Sprint Nextels WiMAX-netværksforretning som en del maj-aftalen, som blev indgået sent sidste år. Idet aftalen blev indgået, fortalte Clearwire at have modtaget investeringen på de 17,8 milliarder kroner. Kabeloperatørerne planlægger at videresælge Clearwire-tjenester som et mobilt supplement til deres kablede tjenester.

Men finanskrisen har gjort det endnu sværere for det i forvejen bebyrdede Clearwire.

Virksomheden, der begyndte som en tjenesteleverandør af trådløs bredbånd, som brugte udstyr fra før WiMAX, forsøger at opbygge et netværk, der kan konkurrere mod både AT&T og Verizon inden for både bredbånd og mobildata til forbrugere.

Samlet set mellem både Sprints tidligere udbygning og Clearwires eget mobile WiMAX-system, som blev lanceret formelt i sidste uge Portland i Oregon, er der kun to byer, der i dag betjener sig af teknologien. Den finansiering, som virksomheden indtil videre har modtaget, forventes ikke at være nok til betale for hele den nationale udbygning.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hosting og outsourcing: Find den rigtige model og leverandør

Hosting og outsourcing-markedet rummer utallige muligheder for at aflaste og effektivisere din virksomhed, så der kan fokuseres på kerneforretningen. Markedet er dog også kendetegnet ved mange og meget forskellige leverandører og leverance-modeller. På dette event giver vi dig et indblik i, hvordan hosting i 2017 kan blive en strategisk og praktisk hjælp for din virksomhed.

24. oktober 2017 | Læs mere


Gå hjem møde om machine learning: Kickstart dine machine learning-projekter

På dette gå hjem møde får du fra eksperter på området en introduktion til machine learning og de nye teknologiske og forretningsmæssige muligheder, det skaber. Kickstart dine machine learning-projekter ved at deltage i dette gå hjem møde

25. oktober 2017 | Læs mere


Sikkerhed i virksomheden: Sådan får du et bedre forsvar mod de mange trusler

Flere tusinde it-ledere meldte for nylig i en ny stor undersøgelse ud, at sikkerhedstruslen aldrig har været mere alvorlig. Det er dog langt fra kun de cyberkriminelle, der giver søvnløse nætter. Vi sætter fokus på sikkerhed i virksomheden i 2017.

31. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
Retten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen: Her er de syv tiltalte
Østre Landsret har netop besluttet at ophæve navneforbuddet i Atea-sagen. Det betyder, at offentligheden nu må se navnene på de tiltalte i sagen.
CIO
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm"
"På 11 minutter blev vores computere ramt af den frygtede Petya ransomware-skærm. Først troede vi, at det bare ville blive en aften uden email, og at de ville fikse det i løbet af natten. Men næste morgen var der krisemøde, og vi fik at vide, at vi ville være nede i lang tid."
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
IBM’s Watson har gennemlæst 600 jobopslag, og snart kan der blive vendt op og ned på vores jobsøgning
Kunstig intelligens kan forandre den måde virksomheder rekrutterer på. Derfor har IBM netop gennemført et stort forsøg med Danmarks største erhvervsskole.
White paper
Er din virksomhed (måske) på vej ud i skyen? … her er tre mulige strategier og alle de vigtigste overvejelser
For langt de fleste virksomheder er cloud en uundgåelig del af fremtiden. Men hvordan skal man gribe det projekt an? Dette whitepaper fra EG fyldt med værdifulde input til de virksomheder, som står på tærsklen til at tage beslutningen - analyser, refleksioner, opmærksomhedspunkter og anbefalinger, som kan være en støtte i overvejelserne og undersøgelsen forud for beslutningen.