Clearwires bagland nedskriver investeringer

Investorerne bag WiMAX-forretningen Clearwire er hårdt presset. Samtidig tvivler analytiker på Clearwires økonomiske fremtid.

Computerworld News Service: Finansielle byrder, som både Intel og Time Warner Cable tog på sig i sidste uge, sætter nyt fokus på de hårde udsigter for Clearwire, der arbejder på at opbygge et nationalt mobilt bredbåndsnetværk på tværs af USA ved brug af WiMAX-teknologi.

Intel, som er den største økonomiske kraft bag WiMAX-teknologien, skrev i en meddelse, at selskabet vil nedskrive værdien af investeringerne med 5,3 milliarder kroner (950 mio. USD) ud af sin indtjening i fjerde kvartal 2008, som offentliggøres 15. januar.

Denne meddelelse kommer som en del af en varsling om, at Intel ikke når sit forventede mål for kvartalet, som allerede en gang tidligere er blevet nedjusteret.

Ligeledes fortæller Time Warner Cable, at virksomheden forventer at påtage sig en byrde på cirka to milliarder kroner (350 mio. USD) fra sin Clearwire-investering ud af sine resultater fra fjerde kvartal.

Time Warner var en af de tre kabelvirksomheder, der sidste maj gik sammen med Google om at investere i alt 17,8 milliarder kroner (3,2 mia. USD) i Clearwire. Kabelgiganten Comcast, som også deltog i aftalen, planlægger at påtage sig sin egen finansielle byrde ifølge rapporter udgivet i sidste uge.

Finanskrisen truer
Clearwire overtog Sprint Nextels WiMAX-netværksforretning som en del maj-aftalen, som blev indgået sent sidste år. Idet aftalen blev indgået, fortalte Clearwire at have modtaget investeringen på de 17,8 milliarder kroner. Kabeloperatørerne planlægger at videresælge Clearwire-tjenester som et mobilt supplement til deres kablede tjenester.

Men finanskrisen har gjort det endnu sværere for det i forvejen bebyrdede Clearwire.

Virksomheden, der begyndte som en tjenesteleverandør af trådløs bredbånd, som brugte udstyr fra før WiMAX, forsøger at opbygge et netværk, der kan konkurrere mod både AT&T og Verizon inden for både bredbånd og mobildata til forbrugere.

Samlet set mellem både Sprints tidligere udbygning og Clearwires eget mobile WiMAX-system, som blev lanceret formelt i sidste uge Portland i Oregon, er der kun to byer, der i dag betjener sig af teknologien. Den finansiering, som virksomheden indtil videre har modtaget, forventes ikke at være nok til betale for hele den nationale udbygning.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Stor dansk webshop om Amazons mulige entre i Danmark: "Nogle webshops kommer til at dø"
Rygterne svirrer om Amazons mulige entre på det danske marked. Den danske elektronik-webshop Proshop forventer at blive ramt på omsætningen, mens mange mindre webshops meget vel kan ende med at lade livet.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen
Tech fra Toppen: It- og forretningsudvikling er to sider af samme sag. It- og digitaliseringsdirektør i Alm. Brand, Thomas Erichsen, er gæst i Computerworlds podcast-serie Tech fra Toppen, hvor vi går all in på it-ledelse, governance og sammenhængen med forretningen.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.