Clearwires bagland nedskriver investeringer

Investorerne bag WiMAX-forretningen Clearwire er hårdt presset. Samtidig tvivler analytiker på Clearwires økonomiske fremtid.

Computerworld News Service: Finansielle byrder, som både Intel og Time Warner Cable tog på sig i sidste uge, sætter nyt fokus på de hårde udsigter for Clearwire, der arbejder på at opbygge et nationalt mobilt bredbåndsnetværk på tværs af USA ved brug af WiMAX-teknologi.

Intel, som er den største økonomiske kraft bag WiMAX-teknologien, skrev i en meddelse, at selskabet vil nedskrive værdien af investeringerne med 5,3 milliarder kroner (950 mio. USD) ud af sin indtjening i fjerde kvartal 2008, som offentliggøres 15. januar.

Denne meddelelse kommer som en del af en varsling om, at Intel ikke når sit forventede mål for kvartalet, som allerede en gang tidligere er blevet nedjusteret.

Ligeledes fortæller Time Warner Cable, at virksomheden forventer at påtage sig en byrde på cirka to milliarder kroner (350 mio. USD) fra sin Clearwire-investering ud af sine resultater fra fjerde kvartal.

Time Warner var en af de tre kabelvirksomheder, der sidste maj gik sammen med Google om at investere i alt 17,8 milliarder kroner (3,2 mia. USD) i Clearwire. Kabelgiganten Comcast, som også deltog i aftalen, planlægger at påtage sig sin egen finansielle byrde ifølge rapporter udgivet i sidste uge.

Finanskrisen truer
Clearwire overtog Sprint Nextels WiMAX-netværksforretning som en del maj-aftalen, som blev indgået sent sidste år. Idet aftalen blev indgået, fortalte Clearwire at have modtaget investeringen på de 17,8 milliarder kroner. Kabeloperatørerne planlægger at videresælge Clearwire-tjenester som et mobilt supplement til deres kablede tjenester.

Men finanskrisen har gjort det endnu sværere for det i forvejen bebyrdede Clearwire.

Virksomheden, der begyndte som en tjenesteleverandør af trådløs bredbånd, som brugte udstyr fra før WiMAX, forsøger at opbygge et netværk, der kan konkurrere mod både AT&T og Verizon inden for både bredbånd og mobildata til forbrugere.

Samlet set mellem både Sprints tidligere udbygning og Clearwires eget mobile WiMAX-system, som blev lanceret formelt i sidste uge Portland i Oregon, er der kun to byer, der i dag betjener sig af teknologien. Den finansiering, som virksomheden indtil videre har modtaget, forventes ikke at være nok til betale for hele den nationale udbygning.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

30. maj 2017 | Læs mere


Dropbox partnerdag 2017

Det er en fornøjelse at præsentere en ny stor forretningsmulighed med Dropbox Business. På partnerdag får I indsigt i både kommercielle og tekniske aspekter ved at sælge Dropbox Business. Arrangementet henvender sig til både eksisterende Dropbox-forhandlere i Danmark og til jer, der leder efter nye forretningsmuligheder, og som overvejer at blive Dropbox-forhandler.

31. maj 2017 | Læs mere


Business intelligence - den nye bølge: Få styr på de nye løsninger og alle mulighederne

En ny bølge af af moderne BI-løsninger og -produkter skaber helt nye muligheder. Vi sætter fokus på den nye BI-bølge.

07. juni 2017 | Læs mere


CIO
Bliv klar til EU-persondataforordningen: Ministerium klar med længe ventet dansk vejledning til den nye EU-lov
Justitsministeriet er efter en måneds forsinkelse klar med den store vejledning til EU's kommende persondataforordning, der kommer til at få konsekvenser for alle danske virksomheder. Se vejledningen her.
Comon
Microsofts vilde - og hammerdyre - Surface Studio kommer til Danmark
Microsofts all-in-one-computer, Surface studio, kommer til Danmark midt i juni til en vild pris
Job & Karriere
Dansk it-firma masseansætter: Skal bruge 90 nye medarbejdere med disse it-profiler
It-virksomheden BEC skal bruge 90 nye it-medarbejdere. Her kan du se de konkrete it-profiler, BEC er på udkig efter.
White paper
SharePoint implementeringens syv dødssynder
I dette whitepaper kan du læse mere om SharePoint-implementeringens syv dødssynder og om, hvordan man får sin SharePoint-løsning til at blive en succes ved at tage hånd om disse problemstillinger.