Artikel top billede

EMC: Rigtige danske mænd tager ikke backup

En ud af fire af danskernes computere er helt uden backup og en ud af tre har oplevet at miste data. Sådan lyder konklusionen i ny EMC-rapport. En it-analytiker mener dog, at vi er meget godt med.

Der ligger millioner af digitale billeder, musiknumre og Word-dokumenter på de danske computere, men det kniber med at passe på indholdet, viser en rundspørge til 1.000 danskere, udarbejdet af Userneeds på vegne af storage-firmaet EMC.

Konklusionen fra undersøgelsen er, at mange glemmer at sikre deres filer, så de ikke forsvinder, hvis computeren går i stykker eller bliver stjålet.

"Mange har i dag store mængder vigtige eller personlige data liggende på computeren som ikke må gå tabt og derfor bør beskyttes ordentligt. Vores undersøgelse tyder imidlertid på, at der mangler nødvendig viden om de konsekvenser, det har, hvis computeren går i sort uden en frisk sikkerhedskopi af data," siger Carsten Højerup, direktør i EMC Danmark.

EMC-undersøgelsen viser, at hver fjerde computer i de danske hjem er helt uden backup af harddisken, og kun syv procent anvender en løsning med daglig automatisk backup.

37 procent sikrer digitale data ved at tage backup mindst en gang om måneden.

Samtidig mister mænd hyppigere data end kvinder.

Ikk' så ringe endda

Analysehuset IDC ser noget lysere på tallene.

"Hvis 37 procent af danskerne foretager backup en gang om måneden, er det faktisk ganske pænt," lyder det fra Anders Elbak, senioranalytiker i IDC.

"Det er naturligvis ærgerligt at miste feriebillederne, men langt de fleste private har ikke noget forretningskritisk i klemme, og derfor er backuppen ikke livsnødvendig," siger han.

"En daglig backup på hjemmefronten vil i mange tilfælde være at skyde over målet."

Anders Elbak pointerer dog, at det er en god idé at tage en kopi af filerne med jævne mellemrum, så feriebillederne fra Cypern ikke forsvinder ud i den blå luft.

Tyveri bliver mere almindeligt

Hver tredje dansker har i følge EMC-undersøgelsen prøvet at miste billeder, musik og dokumenter på computeren.

Undersøgelsen peger på manglende viden og glemsomhed som de primære årsager til danskernes dårlige backup-vaner.

"Teknikken til automatisk at sikre indholdet af harddisken er i dag meget nem at have med at gøre. Eksempelvis findes der flere gratis eller meget billige internettjenester, som sørger for, at man hele tiden har en frisk kopi af sine data på en internetserver. Det er klart den sikreste metode, at data er gemt uden for hjemmets fire vægge, så de altid kan genskabes," siger Carsten Højerup.

Tyveri er nemlig ved at blive en udbredt årsag til, at danskerne mister information.

Ifølge Forsikringsoplysningen så topper it-udstyr tyvenes hitlister sammen med designermøbler og fladskærme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere