Artikel top billede

Trods kritik holder Erik Fabrin og KL fast i den fordeling af salgskronerne fra KMD, som bestyrelsen har besluttet. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

KMD-penge bliver i nyt selskab

Pengene fra salget af KMD bliver fordelt efter den oprindelige plan. Oprøret fra Aalborg blev slået ned på KL's repræsentantskabsmøde.

To milliarder skinnende danske kroner fik for et par uger siden Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen (S), til at kræve en anderledes fordeling af pengene, efter kommunernes salg af KMD.

De to milliarder var det brutto-beløb, som KL har oplyst, at køberne, ATP og EQT, har lagt på bordet.

Men når først KMD's gæld er afviklet, og KL har beholdt sin andel, så var beløbet til kommunerne ifølge borgmesteren i Aalborg skrumpet for meget ind.

Derfor foreslog han repræsentantskabet en alternativ fordelingsnøgle. Men han vandt ikke opbakning til det.

"Vi har givet en status på salgsprocessen og dannelsen af kommunernes fælles it-samarbejde," siger Erik Fabrin (V), som er borgmester i Rudersdal kommune og formand for KL's bestyrelse.

Erik Fabrin fortæller, at repræsentantskabet, som rådgiver KL's bestyrelse, fastholder den fordeling af pengene, som bestyrelsen allerede har peget på.

"Der var opbakning til, at det er en fælles opgave at udfylde det vakuum, som vi i kommunerne får med salget af KMD," siger Erik Fabrin

Den nye fælles indkøbsvirksomhed er endnu kun på tegnebrættet, men Erik Fabrin vil gerne slå én ting helt fast.

"Vi skal ikke lave et nyt KMD. Vi skal samle kommunernes indkøbskraft," siger KL's formand.

Opgaven afklares

Arbejdet med det nye selskab, som skal bygges ovenpå det nuværende Kommune Holding, er på vej i gang.

"Først skal vi definere, hvilken opgave vi skal løse, og det næste vi skal klarlægge er, hvad koster det," siger Erik Fabrin.

Han forventer, at den nye fælleskommunale it-indkøbsvirksomhed også får ansvaret for at drive udviklingen frem på nogle områder indenfor kommunal it.

"Vi kan ikke forvente, at andre vil løfte alle udviklingsopgaver forl os, så det er oplagt, at det nye selskab skal sætte nogle udviklingsprojekter i gang med afsæt i kommunernes behov," siger KL-formanden og fortsætter:

"Og der skal vi ud i en tæt dialog med it-chefer, kommunaldirektører og andre for at se hvilke opgaver, der skal løses af selskabet, og hvilke der skal løses i kommunen."

Salget af KMD til kapitalfonden EQT og ATP går først endeligt igennem, når konkurrencemyndighederne har blåstemplet opkøbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere