Artikel top billede

iPhone har nu over en procent af mobilmarkedet

Apple sidder nu på 1,1 procent af salget af mobile håndsæt med sin iPhone i et aftagende marked, der forventes hovedsagligt at dreje sig om smartphones i 2009.

Computerworld News Service: En ny offentliggørelse af ABI Research viser, at Apple forøgede sin markedsandel med 0,8 procent i 2008.

2008 kom til at bestå af to meget forskellige halvår i forhold til salget af mobiltelefoner. I første halvdel steg salget af mobiltelefoner med 14 procent i forhold til samme periode året før. Men i tredje kvartal aftog denne vækst til otte procent, før den i fjerde kvartal ramlede helt ned i de røde tal med -10 procent.

Og hvad er årsagen: "Frygt drænede købelysten hos forbrugerne, de store virksomheder og andre erhvervsbrugere," påpeger Jake Saunders, som er vice president for Asien-Stillehavsregionen hos ABI Research.

"Som resultat heraf afsluttedes 2008 med 1,21 milliarder solgte mobile håndsæt og en årlig vækst på 5,4 procent. For blot et år siden så vi en vækst på over 16 procent."

Den spiller på markedet, der fik mest ud af året, var Samsung, der øgede sin markedsandel med 2,7 procent til 16,2 procent, hvilket hovedsagligt blev drevet frem af mobile håndsæt som produktserierne Omnia og Ultra.

Nokia fik næstmest ud af året med en stigning i markedsandel på 1,8 procent til 38,6 procent. Det meste heraf blev dog hevet hjem i årets første halvdel, da Nokias begyndte at miste markedsandele i andet halvår og især i fjerde kvartal, hvor væksten i de fremkommende markeder gik i stå.

LG sikrede sig en vækst i markedsandel på 1,5 procent til 8,3 procent hovedsagligt funderet i det nordamerikanske marked.

"Selvom disse tre producenter dominerer det globale marked, vil det sikkert ikke overraske mange, at RIM (BlackBerry) og Apple (iPhone) fremviste vækst i markedsandele med henholdsvis 0,9 og 0,8 procent," bemærker Kevin Burden, som er practice director for mobile devices hos ABI Research.

Velkommen til Smartphonens år

På trods af den trængte økonomi vil disse to spillere sandsynligvis fortsætte deres march ind i forbrugernes hjerter, men på en sådan måde at deres gennemsnitlige salgspris ikke falder til discountniveau, vurderer ABI.

HTC var langsom til at træde ind på scenen for smartphones til forbrugere med sin Google Android-baserede G1-telefon, men producenten har væsentlige kontrakter på plads såsom med T-Mobile, hvilket ifølge ABI bør blive en fordel i 2009.

Motorola havde det mest betydelige tab af markedsandel med en negativ vækst på -5,1 procent i 2008 til en markedsandel på 8,3 procent. Dette er en forbedring i forhold til 2007, hvor virksomheden faldt -7,8 procent, men det understreger, hvor presserende det er for Sanjay Jha og Motorolas ledelse at levere robust sælgende produkter i 2009.

ABI vurderer, at det vil blive et hårdt år for Motorola, men virksomheden er nødt til at levere nogle håndsæt, der lokker de tidligere så trofaste Motorola-købere tilbage, før det for alvor er for sent. Udfordringen er, at købere i 2009 vil være "meget, meget kræsne."

Sony-Ericsson mistede også takten midt i 2008 og endte året med et fald i markedsandel på -0,7 procent. Udgivelsen af Experia 1X i fjerde kvartal og relaterede smartphone-produkter kan hjælpe virksomheden til at forbedre sin markedsandel i 2009.02.02

"Skarpe overgange til økonomiske omstændigheder med et fokus fra land til land frem for globalt inden for kun tre måneder vil komme til at betyde, at nedgange i salget af håndsæt på mellem -5 og -10 procent i forhold til sidste år bestemt vil blive sandsynlige," konkluderer Saunders.

"Telefonproducenterne vil helt sikkert forsøge at overbevise alle om, at de bør eje en smartphone. Velkommen til Smartphonens År."

Mobiltelofonproducenternes markedsandele på 2008:
1. Nokia: 38,6 procent
2. Samsung: 1, 2 procent
3. LG: 8,3 procent
4. Motorola: 8,3 procent
5. Sony-Ericsson: 8 procent
6. RIM (BlackBerry): 1,9 procent
7. Kyocera: 1,4 procent
8. Apple (iPhone):1,1 procent
9. HTC: 1,1 procent
10. Sharp: 1 procent
Andre: 14,1 procent

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere