Artikel top billede

Fyringstruede danske Lenovo-folk lever i uvished

De omkring 90 medarbejdere i den danske afdeling af Lenovo får en vinterferie i usikkerhed.

En måned efter, at Lenovos direktør i Danmark, Peter Juul Jørgensen, udtalte, at der ville komme fyringer i den danske afdeling af Lenovo, er der stadig ingen konkrete tal eller navne på, hvor mange og hvilke medarbejdere det kommer til at berøre.

"Lenovo Danmark er en del af en større koncern, så selv om den danske afdeling har klaret sig godt, så er vi afhængige af de omstruktureringer, der foretages i organisationen," siger Mette Marie Lydert Brorsen, pressechef i Lenovo Danmark.

"Vi forstår selvfølgelig, at vores ansatte er bekymrede i øjeblikket, og vi forventer en klar besked i løbet af et par uger," fortæller Mette Marie Lydert Brorsen.

Lenovo Danmark viste ellers et positivt regnskab for 2007/2008, hvor resultatet før skat var på 9,9 millioner kroner. Det svarer til en stigning på 167 procent i forhold til overskuddet fra 2006/2007, der var på 3,7 millioner kroner.

Det var et resultat som direktøren for Lenovo Danmark, Peter Juul Jørgensen, dengang var glad for.

Samtidig var Lenovo regelmæssigt placeret på en første- eller andenplads som leverandør til erhvervsmarkedet.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi bliver nødt til at sige farvel til nogle af vores medarbejdere på grund af konjukturer på verdensmarkedet, når vi har klaret os så flot i den danske afdeling," siger Mette Marie Lydert Brorsen.

Danmark står stærkt

Lenovo Danmark indgår i regionen EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Og selvom Lenovo Danmark altså oplevede en vækst i firmaets resultat, så er den samlede omsætning i tredje kvartal for Lenovo i EMEA regionen faldet siden sidste år med knap 1,2 milliarder danske kroner. Den danske afdeling havde dog en bruttofortjeneste på 82 millioner kroner. En stigning fra 51 millioner kroner året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere