Telia-direktør Jesper Brøckner har grund til at være en glad mand, mener eksperterne, men det er unødvendigt at blæse regnskabet mere op, end det kan bære. Foto: Ernst Tobisch

Eksperter: Telia-regnskab er kunstigt blæst op

Telia fremviste i dag et rekordregnskab. Eller hvad? Blandt eksperterne er der nemlig enighed om, at Telias udmelding ikke er det reelle billede.

Når Telia Danmark melder om rekordfremgang, er der tale om en sandhed med modifikationer. Det slår to teleanalytikere fast.

Poul Ernst Jessen, der følger telebranchen for Danske Bank, er ikke i tvivl om, at Telias jubel-regnskab skal tages med et gran salt.

"Det første, jeg lægger mærke til, er, at rekorden, som Telia taler om, er i svenske kroner, som er devalueret over for den danske krone," siger han.

"Alene det giver TeliaSonera luft under vingerne. Ingen tvivl om, at det er det bedste år hidtil for Telia i Danmark, men en korrektion for valutaeffekter tager lidt af pynten," siger Poul Ernst Jessen.

Ekspert: Useriøs udmelding
Telenanalytiker John Strand er på bølgelængde. Telia kan være stolte, men det er spin, når selskabet forsøger at tale regnskabet op som lutter solstrålehistorie, mener han.

"Telia har lavet et ganske fint regnskab for 2008, men faktum er, at omsætningen i fjerde kvartal for Telenor, TDC og 3 er steget i forhold til året før, hvor Telias omsætning, hvis man tager højde for kursudviklingen, rent faktisk er faldet," siger han.

"Telia prøver på at gøre regnskabet finere end det er, ved at regne det hele om i svenske kroner. Det er useriøst at bruge udviklingen i den svenske krone som udtryk for, hvor godt det går i Telia Danmark. De kunne jo have gjort det endnu pænere ved at gøre regnskabet op i tyrkiske lire," siger John Strand.

Tilbagegang i forhold til konkurrenter
Poul Ernst Jessen når frem til samme konklusion. Tager man højde for valutaudviklingen, er Telias regnskab ikke så prangende, som selskabet selv fremstiller det.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.