Artikel top billede

Nyrup: Skandaløst KMD-salg

Den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) har ikke opgivet sine protester mod salget af KMD. Han mener, at den nye bestyrelsesformand føjer spot til skade.

"Jeg mener, at det er skandaløst, og det er en trist dag for KMD," raser EU-parlamentariker og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen over telefonen fra Bruxelles.

Den voldsomme reaktion fra den socialdemokratiske politiker kommer efter, salget af KMD i går gik endeligt igennem, og TDC-formanden Vagn Sørensen samtidig blev sat ind som formand for KMD's bestyrelse.

Poul Nyrup Rasmussen har de seneste år været en af de største kritikere af kapitalfonde, og han har blandt andet skrevet en bog om fondene. Han kritiserede allerede i december valget af EQT og ATP som købere af KMD.

Netop valget af Vagn Sørensen som ny formand falder Poul Nyrup Rasmussen for brystet.

"Det er næsten at føje spot til skade at vælge formanden for TDC, som formand for KMD," siger europaparlamentarikeren om valget af formand. Han mener, at TDC's udvikling burde stå som en advarsel.

"Jeg synes ikke, at TDC har imponeret. Når du ser på, hvad TDC var, er det blevet reduceret til en by i provinsen. Når du tager Telenor, som er den mest konkurrencedygtige nordiske telekoncern, så er TDC jo i en hel anden situation," siger Poul Nyrup Rasmussen og tilføjer:

"Alene den præstation gør ikke TDC's bestyrelse kvalificerede til at sidde med i andre bestyrelser."

Trukket i skægget

Poul Nyrup Rasmussen er ikke kun utilfreds med kapitalfondenes ageren. Han mener også, at kommunerne har grebet salget helt forkert an.

"Jeg kan ikke forstå, at de har fået så travlt, og jeg tror nogle af borgmestrene har set sig varme på provenuet. Men de penge kunne de selv have taget ud af KMD. Vi kan påvise, at det er en meget lille gæld og en meget stor egenkapital, som kommunerne kunne trække ud," siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han mener, at forløbet også har været for lukket, og det har medvirket til, at kommunerne har fået for lidt for KMD.

"Det er irriterende og uansvarligt, at det her foregår i et lille lukket lokale, hvor KL's formand og næstformand sidder og forhandler med EQT og ATP. Det her er en vigtig virksomhed for samfundet, som jo også må kunne ligge sine informationer frit frem," siger Poul Nyrup Rasmussen, som tror, at kommunerne ville have haft glæde af mere åbenhed.

"De er blevet taget i skægget af EQT. Det er formentlig en af de mest lønsomme ting, EQT har gjort," siger han.

Poul Nyrup Rasmussen tror, at det er et spørgsmål om tid, før EQT og ATP vil begynde at trække penge ud af KMD.

"Det vil ikke ske lige med det samme, men det vil komme, når det igen bliver til at finansiere," advarer Poul Nyrup Rasmussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere