Artikel top billede

Den ny multimedieskat rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

Multimedieskat er gift for hjemmearbejdspladser

De to store it-brancheorganisationer er rasende over den nye multimedieskat, som de mener er gift for hjemmearbejdspladser og læner sig op ad et brud på skattestoppet.

Det er ikke kun læserne, der tordner mod regeringen og Dansk Folkepartis nye multimedieskat, der rammer alle med arbejdsgiverbetalt telefon, bredbånd eller computer.

Også ITEK under Dansk Industri og IT-Branchen kaster om sig med kritik.

"Indførelse af multimediebeskatningen lægger gift ud for hjemmearbejdspladsen," siger underdirektør Jette Baade fra IT-Branchen.

Hun forklarer, at når hjemmearbejdspladsen bliver beskattet med 5.000 kroner årligt, vil det modvirke det fleksible arbejdsmarked, etableringen af hjemmearbejdspladser og videreudviklingen af vidensamfundet.

"I stedet vil det fremme en livsstil, hvor folk sidder i den samme trafikkø klokken otte om morgenen, i stedet for et mere fleksibelt samfund, hvor man kan arbejde på forskellige tider og steder," siger Jette Baade.

Hun understreger, at forslaget ikke vil fremme den fleksibilitet, som er meget almindelig i vidensbranchen, hvor højt engagerede medarbejdere kan have et familieliv ved siden af og tage større opgaver med hjem og måske arbejde lidt på dem om aftenen.

DI bakker op

Hos ITEK under Dansk Industri lyder de samme toner.

"Bestræbelserne på at gøre Danmark til førende bredbåndssamfund er startet med minuspoint," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Strider det mod skattestoppet?

"Jeg havde håbet, at den kompensationsordning, der skal sikre, at ingen kommer til at tabe på skattereformen, også ville omfatte multimedieskatten. Det gør den ifølge Skatteministeriet ikke - med den begrundelse, at medarbejderen jo bare kan lade være med at modtage ydelsen. Det må siges at være en meget lidet fremsynet attitude," svarer Tom Togsverd.

Skuffelsen bliver ikke mindre af, at topskatten fortsat skræmmer udenlandsk it-arbejdskraft væk.

"Det havde så været til at bære, hvis vi var kommet af med såvel top- som mellemskatten. Det lykkedes som bekendt ikke, hvorfor multimedieskatten gør særligt ondt," siger Tom Togsverd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere