Artikel top billede

"Det er ikke rimeligt, at vores medlemmer skal have en ekstra regning for at kunne udføre deres arbejde," siger formand fot it-fagforeningen Samdata, Pia Brade. Foto: Sisse Jarner/HK Samdata (Foto: Sisse Jarner/HK Samdata)

It-formand: Din chef skal betale den nye skat

Formand for it-fagforening kræver, at medlemmerne friholdes for udgifter til multimedieskatten. Arbejdsgiverne må hoste op med lønstigningerne til at dække udgiften, lyder det.

Den nye multimedieskat, der rammer hjemmearbejdspladser hårdt og dermed i høj grad også it-ansatte, medfører nu, at it-fagforeningen Samdata kræver lønstigning til medlemmerne.

Hvis altså arbejdergiverne fortsat vil trække på medarbejdernes arbejdskraft, når de er hjemme.

Multimedieskatten vil ifølge fagforningen koste en typisk it-medarbejder med hjemmearbejdsplads 200 kroner om måneden, mener fagforeningen.

"Det er ikke rimeligt, at vores medlemmer skal have en ekstra regning for at kunne udføre deres arbejde," siger formand Pia Brade i en pressemeddelelse.

Send regningen videre

Hun forklarer, at it-ansatte ofte får stillet et krav om at skulle kunne arbejde hjemme.

"Derfor er det arbejdsgiveren, der har udgiften til det nødvendige værktøj," siger formanden.

Hun henviser til de vejledninger, der ligger fra branchearbejdsmiljørådene, som beskriver, at medarbejderne skal holdes skadefri i forbindelse med hjemmearbejdspladser.

"Derfor vil skatteaftalen afføde lønkrav, som fører til, at de virksomheder, der har oprettet hjemmearbejdspladser, får nogle ekstra omkostninger," fortsætter hun.

"Det bliver en udgift for arbejdsgiverne, for vi tror ikke på, at man vil droppe hjemmearbejdspladser - der er en grund til, at arbejdsgiverne giver de ansatte den ekstra fleksibilitet ved at kunne arbejde hjemmefra. Den fleksibilitet ønsker arbejdsgiverne ikke at sætte over styr," siger Pia Brade.

Også arbejdsgiverorganisationer har brokket sig voldsomt over den nye skat, der er blevet kaldt gift for hjemmearbejdspladser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere