Betalingsformidleren DIBS lukrerer på krisen

DIBS Payment Services, der formidler dankort-transaktioner, befinder sig, lige som konkurrenten IBX, i en eksklusiv branche, hvor krisen ikke kradser, men snarere klapper på ryggen.

Sidste år steg omsætningen for betalingsformidleren DIBS med 29 procent og overskuddet med 33 procent. E-handel er tilsyneladende ikke ramt i nær samme grad af finanskrisen som de traditionelle butikker.

At det forholder sig sådan, ses i 2008-regnskabet hos DIBS Payment Services, der formidler godt 80 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet, som DIBS tager mellem 50 øre og to kroner for at formidle.

"Vi ser den igangværende udvikling, hvor forbrugerne i stigende grad foretrækker e-butikker frem for fysiske butikker, som en strukturel ændring, der er uafhængig af konjunkturerne," siger Lars Friis, administrerende direktør hos DIBS.

Allerede i slutningen af 2008 trådte DIBS frem med det glade overskud-i-tredje-kvartals-smil malet på fra øre til øre.

Fire ud af 10 bruger mere
Blandt mange indikationer på, at e-handlen ikke er nær så hårdt ramt af den globale økonomiske krise som andre brancher, er forskellige analyser af onlinekunderne.

"Ifølge vores analyser forventer 40 procent af de nordiske online forbrugere at have et højere eller meget højere forbrug på nettet de kommende 12 måneder, og 80 procent af vores kunder (altså web-butikkerne, red.) forventer at øge salget online de kommende 12 måneder," siger Lars Friis.

For DIBS er omsætningen i Norge en pæn bidragsyder til det samlede koncernresultat.

Omsætningen hos DIBS, der er noteret på OMX (First North) i Stockholm steg fra 2007 til 2008 med 29 procent til 70 millioner kroner, mens resultatet efter skat steg med 33 procent til 18,6 millioner. DIBS har i 2008 håndteret transaktioner til en samlet værdi af 35,3 milliarder kroner svarende til en stigning på 32 procent i forhold til året før.

"Vi er ikke mindst glade for, at vi i fjerde kvartal har præsteret det bedste kvartalsresultat nogensinde. Overskuddet i fjerde kvartal blev på 6,3 millioner svarende til en stigning på 65 procent i forhold til året før," siger Lars Friis.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.