Betalingsformidleren DIBS lukrerer på krisen

DIBS Payment Services, der formidler dankort-transaktioner, befinder sig, lige som konkurrenten IBX, i en eksklusiv branche, hvor krisen ikke kradser, men snarere klapper på ryggen.

Sidste år steg omsætningen for betalingsformidleren DIBS med 29 procent og overskuddet med 33 procent. E-handel er tilsyneladende ikke ramt i nær samme grad af finanskrisen som de traditionelle butikker.

At det forholder sig sådan, ses i 2008-regnskabet hos DIBS Payment Services, der formidler godt 80 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet, som DIBS tager mellem 50 øre og to kroner for at formidle.

"Vi ser den igangværende udvikling, hvor forbrugerne i stigende grad foretrækker e-butikker frem for fysiske butikker, som en strukturel ændring, der er uafhængig af konjunkturerne," siger Lars Friis, administrerende direktør hos DIBS.

Allerede i slutningen af 2008 trådte DIBS frem med det glade overskud-i-tredje-kvartals-smil malet på fra øre til øre.

Fire ud af 10 bruger mere
Blandt mange indikationer på, at e-handlen ikke er nær så hårdt ramt af den globale økonomiske krise som andre brancher, er forskellige analyser af onlinekunderne.

"Ifølge vores analyser forventer 40 procent af de nordiske online forbrugere at have et højere eller meget højere forbrug på nettet de kommende 12 måneder, og 80 procent af vores kunder (altså web-butikkerne, red.) forventer at øge salget online de kommende 12 måneder," siger Lars Friis.

For DIBS er omsætningen i Norge en pæn bidragsyder til det samlede koncernresultat.

Omsætningen hos DIBS, der er noteret på OMX (First North) i Stockholm steg fra 2007 til 2008 med 29 procent til 70 millioner kroner, mens resultatet efter skat steg med 33 procent til 18,6 millioner. DIBS har i 2008 håndteret transaktioner til en samlet værdi af 35,3 milliarder kroner svarende til en stigning på 32 procent i forhold til året før.

"Vi er ikke mindst glade for, at vi i fjerde kvartal har præsteret det bedste kvartalsresultat nogensinde. Overskuddet i fjerde kvartal blev på 6,3 millioner svarende til en stigning på 65 procent i forhold til året før," siger Lars Friis.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.