Artikel top billede

Foto: Statens It

Finansministeriet trods rygter: Statens It lukker ikke

Statens It er på vægten i disse dage. Finansministeriet afviser en lukning af projektet trods rygter.

Få overblik over forløbet med Statens It.

Finansministeriet afviser overfor Computerworld, at projektet lukkes, som Radioavisen ellers oplyser.

"Det passer ikke," siger Søs Marie Serup, kommunikationschef i Finansministeriet til Computerworld.

Balladen og de svirrende rygter understreger imidlertid, at den endelige dom for Statens It er på trapperne.

Det sker godt et år efter, at Computerworld kunne afsløre, at staten gik med planer om at ville samle sin it-organisation i et fælles supercenter.

Nu kommer der snart en afklaring for de godt 650 medarbejdere, der ifølge planen skal arbejde i det nye center, hvis opgave er at samle it-driften fra en stor del af staten og samtidig spare omkring 425 millioner kroner om året.

Jan Cilius Nielsen, direktør for projektet, fortæller, at Statens It har afleveret sit bidrag til business casen for det statslige it-driftcenter. Det er den del, som drejer sig om omkostningerne ved at etablere centeret, som Statens It har haft ansvaret for.

"Så er der den anden side af sagen, som drejer sig om de nuværende udgifter, som Finansministeriet udarbejder. Det er parringen af de to forhold, der giver business casen," siger Jan Cilius Nielsen.

Han fortæller, at der nu forhandles om den endelige beslutning.

"Vi afleverede vores materiale for snart flere uger siden," siger Jan Cilius Nielsen, som dog ikke vil løfte sløret for, hvad Statens It er nået frem til.

"Det vil jeg ikke, så længe det er i et forhandlingsforløb," konstaterer Jan Cilius Nielsen.

Computerworld erfarer, at selve etableringen af Statens It og omfanget af opgaven stadig er til diskussion.

Omkostningerne skulle være for store til at Finansministeriet umiddelbart vil iværksætte planen, erfarer Computerworld fra kilder tæt på sagen.

Hverken Jan Cilius Nielsen i Statens It eller Lars Frelle-Petersen, digitaliseringschef i Finansministeriet, har ønsket at kommentere oplysningerne. De understreger dog begge, at Statens It ikke er ved at lukke.

Tidligere har der været forlydender om, at Statens It vurderede, at regningen kan vokse til dobbelt størrelse og lande tæt på en milliard kroner.

En melding som Jan Cilius i december trak i land på.

Svær kommunikation

Direktøren for Statens It erkender, at det lange beslutnings- og analyseforløb har betydet et lavt informationsniveau i den seneste tid.

"Det er en utroligt vanskelig fase, fordi vi ligger lavt kommunikationsmæssigt," siger Jan Cilius Nielsen, som udtrykker forståelse for, at en del statslige it-folk gerne vil have mere klar besked.

"Det kan jeg godt følge. Kommunikationsniveauet er meget behersket i øjeblikket, men vi håber snart at kunne frigive en masse information," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.