Artikel top billede

Symbian klar med aggressiv lancerings-plan

Symbian Foundation er klar med en særdeles aggressiv udgivelsesplan.

Computerworld News Service: Symbian Foundation planlægger at udgive en ny version af styresystemet hvert halve år, hvoraf den første version forventes at gøre sin entre i telefoner på markedet ved årets slutning.

Symbian Foundation, som blev stiftet efter Nokia opkøbte resten af Symbian sidste år og svor at gøre softwaren open source, afslørede i sidste uge sin ny udgivelsesplan for smartphone-styresystemet.

Dette skema er så aggressivt, at gruppen fremover typisk vil være i gang med at arbejde på fem versioner samtidigt.

Den første udgivelse med det svære navn Symbian^2 vil være færdig sidst på året og være baseret på Nokias brugergrænseflade S60 5.1.

Det betyder ifølge et blogindlæg fra David Wood, executive vice president of research hos Symbian - at telefoner med dette styresystem kan være i salg allerede i år afhængig af mobilproducenternes valg.

Den næste udgivelse, Symbian^3, bør komme på gaden i midten af 2010, oplyser han.

Funktionerne i Symbian^2 er på plads, og der er enighed om de fleste funktioner i Symbian^3, selv om der stadig kan forekomme ændringer. Indholdet i Symbian^4 "er langt mere genstand til debat," skriver Wood.

Da han bliver spurgt i kommentarerne under blogindlægget om, hvordan man udtaler det ny navn, svarer Wood: "Den enkleste måde at udtale Symbian^2 er at sige 'Symbian to'. Men jeg er sikker på, at folk også vil sige for eksempel 'Symbian i anden potens'."

Hvis Symbian Foundation kan holde tidsplanen, vil gruppen udgive ny software langt oftere end konkurrenterne.

Til sammenligning løftede Microsoft sløret for Windows Mobile 6 i februar 2007 og kom først i år med en delvis opdatering til version 6.5.

Apple har været lidt mere oppe på tæerne med softwareopdateringer til iPhone.

Virksomheden introducerede iPhone 2.0-softwaren i juli 2008, et år efter at have lanceret den første version af telefonen, og virksomheden forventer at udgive den tredje version af softwaren tirsdag.

Den høje udgivelsesfrekvens kan gøre det muligt for Symbian at forblive helt på forkant med den mobile udvikling.

Det kan hjælpe styresystemet til at genvinde noget af det momentum, det tabte på det forgangne år.

Analytikere fra Gartner har for nylig offentliggjort, at Symbians markedsandel faldt 21,6 procent i fjerde kvartal 2008 i forhold til samme kvartal året før.

I fjerde kvartal sidste år havde Symbian en markedsandel på 47,1 procent. Research In Motion indtog ifølge Gartner andenpladsen med 19,5 procent, så Symbian har stadig en solid føring på trods af tabet.

"Dette kommer ikke som nogen overraskelse - selvfølgelig ville Symbian miste noget af den dominans, som styresystemet havde, da det var det eneste styresystem til smartphones udover Windows Mobile, idet markedet modnedes, og nye udfordrere kom på banen," skriver Caroline Gabriel, som er analytiker hos Rethink Research, i en kommentar om Symbians offentliggjorte udgivelsesplan.

Det aggressive skema viser, at Symbian er klar over det konkurrenceprægede landskab.

"Så Symbian slår igen med et øje til lanceringerne midt på året af en hel række Android-telefoner, Palm Pre samt nye modeller af iPhone og BlackBerry," vurderer Gabriel.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere