Artikel top billede

EU's telebranche vil fremme lovlig musikdownload

Europæiske telekom-virksomheder forsøger at anspore deres abonnenter til at benytte sig af lovlige metoder til at downloade musik, film og tv-programmer.

Computerworld News Service: ETNO, som står for European Telecommunications Network Operators Association, lancerede i sidste uge et website, der skal oplyse om musik, film og tv-programmer, som foreningens medlemmer, Europas største teleudbydere, lovligt stiller til rådighed online.

Målet er at nedsætte mængden af ulovlig download af indhold, og initiativet kommer netop, som europæiske politikere overvejer anmodninger fra musikindustrien og filmstudier fra Hollywood om at gribe til hårdere midler.

Visse lande som Frankrig udviser en mere drastisk tilgang til brud på ophavsret ved at true med at udelukke ulovlige fildelere fra internettet med den såkaldte "Three strikes and you're out"-regel.

Men på trods af pres fra det franske lederskab af EU i løbet af andet halvår af 2008 blev denne praksis dog ikke indlemmet i EU-lovgivningen delvis på grund af lobbyvirksomhed fra telekom-virksomhederne.

Indholdsleverandørerne forsøger nu at overtale Europas lovgivende forsamlinger om, at to foreslåede internet-relaterede love, der er under behandling, skal bruges til at slå hårdere ned på fildelere og internetudbydere.

De to foreslåede love er e-handelsdirektivet og ophavsretsdirektivet. Telebranchen insisterer på, at der ikke er behov for ændringer. Indholdsleverandører skal derimod gå rettens vej for at lægge et formelt påbud om en undersøgning, sådan som det altid har været.

Musikbranchen kræver hårdere midler

Indholdsleverandører vil på den anden side stille internetudbyderne ansvarlige for at sikre, at deres netværk ikke bruges til brud på ophavsret, og for at sørge for, at der gøres noget ved eventuelle ophavsretsbrud uden det bureaukratiske besvær, der er ved at inddrage domstolene.

"Det hurtigt voksende udvalg af lovlige online-indholdstjenester illustrerer det stigende samarbejde mellem leverandører af elektronisk kommunikation og indholdsejere som svar på forbrugerefterspørgsel på pris-billige, sikre og brugervenlige tjenester," siger Michel Bartholomew, som er leder af ETNO.

De bedste våben i kampen mod ulovlig fildeling er at øge udvalget af lovligt onlineindhold og at øge opmærksomheden blandt brugerne, fortæller han.

Musikindustrien kom med en dæmpet reaktion på initiativet fra ETNO og gentog sin opfordring til at tage hårdere midler i brug for at straffe ulovlige fildelere.

"ETNO's website vidner om de mange attraktive lovlige tjenester, som musikindustrien har udviklet i Europa," udtaler John Kennedy, som er topchef for IFPI.

Forbrugerne bør ikke kriminaliseres

John Kennedy argumenterer, at det er "en vigtig del" af udviklingen af en sund digital indholdssektor at øge opmærksomheden på alle de legitime valgmuligheder, der er til rådighed for forbrugeren, men tilføjer, at:

"Vi har nu presserende brug for, at ETNO og dens medlemmer gør deres til at begrænse massive ophavsretsbrud på deres netværk, for at gøre plads til at disse legitime tjenester kan vokse."

ETNO's Bartholomew insisterer på, at brugere "ikke bør blive urimeligt kriminaliserede eller stigmatiserede," og tilføjer, at problemet med brud på ophavsret er nødt til at blive håndteret "under eksisterende juridiske rammer i et scenarium, hvor forbrugerens valgmuligheder og tilgængelighed og borgerens rettigheder og privatliv alt sammen er fuldt garanterede."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere