Artikel top billede

Den kinesiske internetmur beskytter kineserne mod kritisk information fra vesten. Senest er barbarerne fra YouTube blevet standset i deres invasion af det kinesiske net.

Den kinesiske netcensur blokerer YouTube

YouTube er blevet blokeret i Kina, men kineserne opfatter det ikke som et problem, for de bruger normalt ikke den populære videotjeneste.

Den kinesiske internetcensur slår til igen og blokerer videotjenesten YouTube. Det bekræftes af kinesiske brugere, som Computerworld har talt med.

Kina er ikke det første land i verden, der blokerer YouTube. I både Tyrkiet, Thailand og Pakistan er YouTube helt eller delvist blokeret. Samtidig har tyske myndigheder været i kontakt med YouTube for at få fjernet videoer, der overtræder tyske love.

En YouTube talsmand siger til Wall Street Journal, at man forsøger at genoprette forbindelsen til YouTube i Kina.
Google, der ejer YouTube, har i Kina tidligere udøvet selvcensur.

Google forventede i 2006 en eksplosiv vækst på det kinesiske marked, men kinesiske søgemaskiner som baidu.cn, har stadig en større udbredelse i Kina end amerikanske Google.

Kineserne ligeglade

Men om YouTube er nede, bekymrer ikke kineserne synderligt.

"I Kina bruger man tudou.cn over YouTube," siger Jason Tu, systemudvikler i et kinesisk softwarefirma, der leverer brugergrænseflader til mobiltelefoner.

Kendskabet til YouTube er heller ikke stort i det kinesiske informationsministerium, der har det officielle ansvar for reguleringen af internettet.

"YouTube, hvad er det?" lyder det fra en informationsmedarbejder i ministeriet, da Computerworld ringer for at spørge.

Man har også tidligere i Kina fået blokeret adgangen til YouTube. Det var under urolighederne i Tibet sidste år, hvor man ville stoppe spredningen af videoer optaget i Kina.

"Din redaktør må kende det direkte nummer til vores internetreguleringsafdeling, ellers kan du sende dine spørgsmål per fax," siger en pressemedarbejder i det kinesiske informationsministerium til Computerworld.

Wikipedia virker endnu…

Tidligere har også Wikipedia været blokeret af de kinesiske myndigheder, men indtil videre virker Wikipedia stadig i Kina.

Det kinesiske udenrigsministerium udtaler til Wall Street Journal, at den kinesiske regering har varetaget kontrollen med nettet som følge af de kinesiske love.

Det kinesiske internet oplevede en hidtil uset grad af frihed under de olympiske lege, da hele det internationale pressekorps var i Kina for at dække begivenheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere