Artikel top billede

Her er IT Factorys dyrt-købte identitet

Alt der kom ud af Stein Baggers mund var ikke løgn. Faktisk fik selskabet udviklet en helt ny firma-identitet af det berømte firma Jacob Jensen Design.

Meget kan man sige om Stein Bagger, men han gjorde ikke tingene halvt.

På trods af at IT Factory kun havde en reel omsætning på omkring en million kroner, hyrede direktøren det berømte designhus Jacob Jensen Design til at udvikle et nyt såkaldt Corporate-ID til IT Factory.

"Vi lavede tre forslag til firma-identiteter, som vi gør til alle kunder. Et med et B&O-look, et i Google-stil og så et udpræget skandinavisk, hvor der er fokus på det trykte ord," siger direktør Timothy Jacob Jensen, der er søn af Jacob Jensen.

Timothy Jacob Jensen forklarer, at Stein Bagger og IT Factory valgte det sidste forslag, der skulle gennemsyre alt i firmaet lige fra brevpapir, et særligt vokssegl og selve hovedsædet (se billeder i boksen til højre).

Designeren husker Stein Bagger som perfektionist, der ville have det bedste.

Timothy Jacob Jensen vil ikke røbe prisen for opgaven, der skulle være klar i december 2008.

"Men det har ikke været gratis," siger han.

Brik i søforklaringerne

Stein Bagger brugte selv arbejdet med identiteten til at vinde tid - inden skandalen rullede.

7. november 2008 fremhævede Stein Bagger netop arbejdet som et bevis overfor omverdenen på, at man "bare skulle vente til 2009" med at se alle IT Factorys kunder og det nye IT Factory.

Udmeldningen kom i forlængelse af et knap tre timer langt interview, som it-blogger Dorte Toft, Computerworlds chefredaktør Jan Horsager og journalist Kristian Hansen havde med Stein Bagger 29. oktober 2008.

Som opfølgning på interviewet blev en række konkrete spørgsmål sendt til Stein Bagger, og i svarene fremhæver it-direktøren blandt andet arbejdet med den nye identitet.

En række andre oplysninger i svaret har siden vist sig at være løgn og det pure opspind . Blandt andet direktørens akademiske meritter.

Andre oplysninger fra dengang, inden skandalen rullede 1. december 2008, er uafklarede. For eksempel om der vitterligt fandtes fire falske internetprofiler af Stein Bagger, som direktøren påstod i svaret.

Nu skal IT Factorys nye identitet udstilles på Kunstindustrimuseet.

Imens vælter historierne frem i danmarkshistoriens vel nok mest omtalte og uden tvivl mest spetakulære svindelsag.

Dagens nyhedshøst er, at Bagmandspolitiet jagter en kæmpe diamant i Frankrig, at revisorselskabet KPMG, der godkendte et regnskab med en omsætning på en milliard, kan se frem mod et milliard-sagsanlæg, og at Stein Baggers retssag kun kommer til at vare et par dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere