Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Jakob Lyngsø er død, 61 år

Jakob Lyngsø, administrerende direktør for IT-Branchen, er død efter kort tids sygdom.

Administrerende direktør for IT-Branchen, Jakob Lyngsø, blev 61 år.

Jakob Lyngsø var siden 1995 It-branchens personificerede omdrejningspunkt i Danmark.

Han kombinerede på sjælden vis en sikker politisk næse med en evne til at se strategiske muligheder og løsninger, når Danmark skulle digitaliseres og føres i front hurtigere end andre lande, skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse.

"Jakob brugte sit store offentlige og politiske netværk til gavn fra branchen - og var som person både fremadrettet, generøs og hjælpsom. Tusindvis af medlemsvirksomheder og enkeltpersoner har gennem årene personlig mærket det overskud og den hjertevarme, Jakob udstrålede. Jakobs netværk var blandt Danmarks største," skriver IT-Branchen.

"It-branchen er i sorg. Vi har mistet branchens centrum. Jakobs personlige og professionelle egenskaber var unikke. Hans indsats har sat it på landkortet i Danmark på en måde, der sætter varige, positive spor for hele landet. Vi vil alle savne ham", siger IT-Branchens formand, adm. direktør Lars Monrad-Gylling. KMD.

En mand med mange evner

Jakob Lyngsø var foruden direktørposten i IT-Branchen også adm. direktør for DVCA, (Dansk Venture Capital & Private Equity Association), og FOIN (Forskerpark- og Innovationsmiljøerne i Danmark). Jakob så tidligt potentialet i en brancheforening for vækstkapital og var derfor med til at tage initiativet til etableringen af DVCA.

Jakob Lyngsø havde ikke sansen for ny teknologi fra fremmede. Jakob var søn af en af Danmarks mest succesfulde iværksættere, Søren T. Lyngsø.

Jakobs egen vej gik via en uddannelse som svagstrømsingeniør og en PMD på Harvard til lederjobs i danske virksomheder. Først i Tiger Data, så egen virksomhed med agentur på Intels banebrydende processorer. I perioden 1979-1995 var Jakob Lyngsø adm. direktør i Søren T. Lyngsø A/S.

Jakob efterlader sin hustru Karen Lyngsø, og sine børn Søren og Camilla samt børnebørn, skriver IT-Branchen.

I en mail til ITB-medlemmer og venner af ITB skriver formand Lars Monrad-Gylling og direktør Jane Eis Larsen, at Jakob Lyngsø mandag blev indlagt akut på Rigshospitalet med en revne i sin hovedpulsåre. Det udviklede sig til en stor og voldsom hjerteoperation, som desværre endte med ikke at lykkes.

"Årstallet på denne mail er helt forkert. Jakob blev 61 år. Han skulle have haft lov til så meget mere, så mange år endnu. Sammen med sin familie, sine venner, og sammen med os."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere