Artikel top billede

Sådan kan den nye it-skat blive en fordel for dig

Klumme: Den nye it-skat vil tvinge medarbejdere og virksomheder til at tænke nyt. Og løsningen hedder måske desktop-virtualisering.

Liste over ting, jeg snildt kunne undvære: Hullet i mit tag. At blive beskattet af 5.000 kroner ekstra om året for at kunne arbejde hjemmefra. At vente på, at min Windows-pc installerer servicepacks til XP. Køen på Motorring 3. At vente på support, når min pc er brudt sammen. Kold kaffe.

Der menes meget om multimedieskatten eller it-skatten i disse dage, og vi ved i skrivende stund endnu ikke, om den faktisk bliver vedtaget.

Men hvis den bliver, kommer den til at give utilsigtet hjælp til i hvert tilfælde ét af tidens varmeste it-løsningsområder - desktop-virtualisering.

Jeg forudser, at danske virksomheder i stor stil vil begynde at se sig om efter nye måder at lave hjemmearbejdspladser på - til fordel for både dem selv og medarbejderne.

Med en virtuel desktop i stedet for en pc med en tyk klient slipper medarbejderen for it-skatten og får oven i købet lov til at vælge den smukke Mac, der ellers aldrig kommer på it-afdelingens liste over godkendte arbejdsredskaber.

Medarbejderen skal bare selv sørge for computeren, men skulle vedkommende tilhøre en af de få husstande, der ikke allerede har en computer og en internetopkobling, kan den pågældende jo glæde sig over, at priserne på begge dele tordner nedad i øjeblikket.

Fordelene for medarbejderen stopper jo ikke ved, at han slipper for at betale it-skat.

Han slipper nemlig også for de fleste af de andre ting på min liste:

Opgraderinger og anden vedligeholdelse kan klares om natten, når selv den travleste hjemmearbejder sover. Servicevinduet kan bestilles i forvejen.

I og med at den virtuelle desktop er placeret i datacenteret, fysisk tæt på netværksserveren, øger det også hastigheden på filoverførselen.

Virksomheden vinder selvfølgelig også ved dette setup,
i og med, at der ikke forsvinder en halv time af arbejdstiden gange antallet af medarbejdere, hver gang der skal foretages en større opdatering.

Bedre support, bedre miljø, bedre tag

Det eneste lille minus i den sammenhæng må være, at en ellers altid valid undskyldning for ikke at nå sine ting til tiden forsvinder: "Sikkerhedsopdateringen låste min pc, så jeg ikke kunne arbejde," dur ikke mere.

Ventetiden ved hardwaresupport kan også elimineres:

Den pc, der ikke virker, afleveres til supporten, og du kan med det samme få udleveret en ny, der kan køre din virtuelle desktop med det samme.

Det tager allerhøjst et par minutter, når hverken data eller applikationer er bundet til hardwaren.

Og hvis vi skulle finde på at skrælle hardwaren for alt andet end et tyndt OS og browser, bidrager vi oven i købet positivt til det miljøregnskab, der i forvejen ser helt pænt ud på grund af stordriftsfordelene i datacenteret.

Køen på Motorring 3 slipper vi for de dage, vi nu alligevel kan arbejde hjemmefra, uden at betale it-skat.

Ja, selv hullet i taget kan skatten hjælpe mig med, hvis vi går ud fra, at den er med til at finansiere byggepuljen, som jeg forhåbentlig når at få del i.

Det kan være, jeg kan nå at ringe til tømreren, næste gang min pc går ned.

Pokkers. Nu er kaffen blevet kold igen. Der er altså også grænser for herlighederne.

Karsten Fogh Ho-Lanng er corporate vice president og chief technology officer hos NNIT.

Computerworlds klummer er alene udtryk for skribentens holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere