Artikel top billede

Administrerende direktør Jesper Brøckner fra Telia er alt andet end glad for multimedieskatten. Foto: Ernst Tobisch

Telebranchen: Multimedieskatten kan stadig skrottes

To topdirektører i telebranchen håber, at multimedieskatten aldrig ser dagens lys, og flere politikere bløder nu op.

Tager du din arbejdstelefon hjem, skal du beskattes af 5.000 kroner. Tager du dit mobile bredbånd fra arbejdet hjem, gælder det samme. Det rammer specielt telebranchen, som lever af at sælge disse produkter.

Blandt andet derfor fortsætter teletopcheferne i Danmark med at kritisere den ny multimedieskat.

"Man kigger på telebranchen og ser, at alle forbrugere har et behov, så det må være et godt beskatningsgrundlag. Men for de multinationale selskaber, som jeg tilhører, skal man komme med en forrentning," siger administrerende direktør Jesper Brøckner, der ser det som skadeligt for forretningen.

Ifølge direktøren er det sært, at flere sektorer får hjælpepakker, mens politikerne betragter hans egen branche som et beskatningsobjekt. Samtidig ser han en modstrid i, at politikerne ønsker Danmark som førende it-nation, men it- og teleudstyr beskattes nu mere.

"Det svarer til, at man vil have mindre CO2-udledning, og så indfører man en kæmpe beskatning af små miljørigtige biler. Grundlogikken holder ikke," siger Jesper Brøckner.

Underskrifter mod skatten

Jesper Brøckner får støtte fra sin kollega hos mobilselskabet 3, administrerende direktør Morten Christiansen.

"Alt, hvad man foretager sig, er fuldstændig selvmodsigende. En multimedieskat indført på det område, hvor man har haft så meget fordel af at dyrke mobiliteten, modstrider alle visioner for Danmark om at være en førende internetnation med bredbånd til alle," siger Morten Christiansen.

3 har via virksomhedens hjemmeside startet en underskriftsindsamling mod den ny skat. Morten Christiansen mener ikke, at arbejdet i forbindelse med den ny skat er gennemarbejdet.

"Nogle har gokket nogle i nøden med et tungt instrument, for det giver simpelthen ikke nogen mening. Eller også har Helge Sander sovet i timen - igen," siger topchefen hos 3.

Med underskriftsindsamlingen håber 3, at der stadig er mulighed for at fjerne den omdiskuterede skat. Jesper Brøckner hos Telia har også stadig håbet.

"Lad os se, hvor den ender. Jeg er stadig lidt optimistisk. Man pillede ved gulplade-bilerne, og det var også en stor sten i skoen," siger Jesper Brøckner.

Politikere i tænkeboks

I fredagens udgave af Politiken udtrykker flere politikere, at skatten stadig skal undersøges, inden den endeligt vedtages. Blandt andet vil skatten medføre, at skolelærere skal betale ekstra i skat, hvis de forbereder skoleundervisningen hjemme via en pc fra skolen.

"For mig er det ikke logisk, at lærerne skal betale for at forberede sig til deres arbejde. Man har ikke tænkt konsekvensen helt i dybden," siger Venstres uddannelsesordfører, Anne-Mette Winther Christiansen, til Politiken.

Hos De Konservative forsøger partiets skatteordfører helt at lægge afstand til skatten.

"Helt overordnet er multimedieskatten jo ikke en sag, der er groet i vores baghave. Men vi har haft det mål at sænke skatten på arbejde, og de markante skattelettelser skal finansieres," siger skatteordfører Mike Legarth (K) til avisen.

Gruppeformand Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti er heller ikke afvisende over for en anden model, end den der netop nu er på bordet.

"Den telefon eller computer, man har fået udleveret fra sin arbejdsplads, bruger man typisk også privat. Derfor skal vi have fundet en model, så vi beskatter det private forbrug. Men hvis der er nogen, der kan finde en anden model til at løse den gordiske knude, så lytter vi meget gerne," siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

Skatteminister Kristian Jensen (V) siger til avisen, at forligspartierne nu skal drøfte de høringssvar, der er kommet til multimedieskatten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere