Ny lov kan betyde blokering af ulovlige spillesider

Skatteministeriet overvejer, om spillesider på nettet skal kunne blokeres, så borgere ikke kan få adgang til netsider med ulovligt spil.

Skatteministeriet offentliggjorde i går, at Danmark i forbindelse med en liberalisering af spillelovgivningen vil afskærme spillemarkedet mod spilleudbydere uden dansk licens.

Det betyder, at ministeriet overvejer, om spillesider på nettet skal kunne blokeres, så borgere ikke kan få adgang til netsider med ulovligt spil. Samtidig overvejer man i Skatteministeriet betalingsblokeringer, som forhindrer borgerne i at bruge deres betalingskort på ulovlige netspillesteder.

Det siger Lars Henry Nielsen, der er kontorchef i Skatteministeriet.

Han fortæller, at blokering af netspillesteder uden licens indgår som en mulighed i et kommende lovforslag til den moderniserede spillelovgivning.

Det er derfor for tidligt at sige noget om, hvordan den eventuelle blokering konkret skal foregå, fortæller Lars Henry Nielsen.

"Der er jo flere trin af kompleksitet, afhængig af, hvilken metode man vælger," siger Lars Henry Nielsen.

Blokeringsliste en mulighed
En model kunne ifølge kontorchefen være en form for blokeringsliste med ulovlige spillesteder på nettet, som udarbejdes af en kommende spillestyrelse, der kan gøre internetudbyderne opmærksom på, at de formidler adgang til ulovligt spil.

"Rent teknisk er der flere måder, du kan blokere på. Den simple hedder dns-blokering, men der er også andre grader," siger Lars Henry Nielsen.

Ifølge kontorchefen er problemet med dybere spærringer, at det giver mere administrativt arbejde og er væsentligt dyrere.

Samtidig skal der også være balance mellem, hvad der er politisk muligt og umuligt, og hvad der er muligt i forhold til den offentlige mening, fortæller han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet
Den næste generation af NemID får navneforandring til MitID. Læs her, hvornårMitID ser dagens lys, og hvad du kan forvente af den kommende løsning.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.