Ny lov kan betyde blokering af ulovlige spillesider

Skatteministeriet overvejer, om spillesider på nettet skal kunne blokeres, så borgere ikke kan få adgang til netsider med ulovligt spil.

Skatteministeriet offentliggjorde i går, at Danmark i forbindelse med en liberalisering af spillelovgivningen vil afskærme spillemarkedet mod spilleudbydere uden dansk licens.

Det betyder, at ministeriet overvejer, om spillesider på nettet skal kunne blokeres, så borgere ikke kan få adgang til netsider med ulovligt spil. Samtidig overvejer man i Skatteministeriet betalingsblokeringer, som forhindrer borgerne i at bruge deres betalingskort på ulovlige netspillesteder.

Det siger Lars Henry Nielsen, der er kontorchef i Skatteministeriet.

Han fortæller, at blokering af netspillesteder uden licens indgår som en mulighed i et kommende lovforslag til den moderniserede spillelovgivning.

Det er derfor for tidligt at sige noget om, hvordan den eventuelle blokering konkret skal foregå, fortæller Lars Henry Nielsen.

"Der er jo flere trin af kompleksitet, afhængig af, hvilken metode man vælger," siger Lars Henry Nielsen.

Blokeringsliste en mulighed
En model kunne ifølge kontorchefen være en form for blokeringsliste med ulovlige spillesteder på nettet, som udarbejdes af en kommende spillestyrelse, der kan gøre internetudbyderne opmærksom på, at de formidler adgang til ulovligt spil.

"Rent teknisk er der flere måder, du kan blokere på. Den simple hedder dns-blokering, men der er også andre grader," siger Lars Henry Nielsen.

Ifølge kontorchefen er problemet med dybere spærringer, at det giver mere administrativt arbejde og er væsentligt dyrere.

Samtidig skal der også være balance mellem, hvad der er politisk muligt og umuligt, og hvad der er muligt i forhold til den offentlige mening, fortæller han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning