Ny lov kan betyde blokering af ulovlige spillesider

Skatteministeriet overvejer, om spillesider på nettet skal kunne blokeres, så borgere ikke kan få adgang til netsider med ulovligt spil.

Skatteministeriet offentliggjorde i går, at Danmark i forbindelse med en liberalisering af spillelovgivningen vil afskærme spillemarkedet mod spilleudbydere uden dansk licens.

Det betyder, at ministeriet overvejer, om spillesider på nettet skal kunne blokeres, så borgere ikke kan få adgang til netsider med ulovligt spil. Samtidig overvejer man i Skatteministeriet betalingsblokeringer, som forhindrer borgerne i at bruge deres betalingskort på ulovlige netspillesteder.

Det siger Lars Henry Nielsen, der er kontorchef i Skatteministeriet.

Han fortæller, at blokering af netspillesteder uden licens indgår som en mulighed i et kommende lovforslag til den moderniserede spillelovgivning.

Det er derfor for tidligt at sige noget om, hvordan den eventuelle blokering konkret skal foregå, fortæller Lars Henry Nielsen.

"Der er jo flere trin af kompleksitet, afhængig af, hvilken metode man vælger," siger Lars Henry Nielsen.

Blokeringsliste en mulighed
En model kunne ifølge kontorchefen være en form for blokeringsliste med ulovlige spillesteder på nettet, som udarbejdes af en kommende spillestyrelse, der kan gøre internetudbyderne opmærksom på, at de formidler adgang til ulovligt spil.

"Rent teknisk er der flere måder, du kan blokere på. Den simple hedder dns-blokering, men der er også andre grader," siger Lars Henry Nielsen.

Ifølge kontorchefen er problemet med dybere spærringer, at det giver mere administrativt arbejde og er væsentligt dyrere.

Samtidig skal der også være balance mellem, hvad der er politisk muligt og umuligt, og hvad der er muligt i forhold til den offentlige mening, fortæller han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Stor undersøgelse: Mange SMB virksomheder er langt fra at realisere deres potentiale, i forhold til digital transformation
35% af de adspurgte medarbejdere fra små- og mellemstore virksomheder mener, at deres virksomhed vil falde bagud inden for fem år, hvis de ikke investerer i ny teknologi. En undersøgelse blandt 3.600 medarbejdere i 23 lande viser, at selvom medarbejderne er åbne for og interesserede i den digitale arbejdsplads, så mener mange ikke, at de er klædt godt nok på til at drage de fulde fordele af de nye værktøjer og muligheder. Download rapporten for at blive klogere på nogle af fordelene og processerne omkring den digitale arbejdsplads.