Artikel top billede

Reding: EU skal koordinere indsatsen mod it-angreb

Europa har brug for en 'Hr. Cybersikkerhed' til at føre an i tilfælde af angreb på internettets infrastruktur, siger EU's kommissær for telekommunikation, Viviane Reding.

Computerworld News Service: Viviane Reding anklager EU-landene for "skødesløshed" - for ikke at have foretaget tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger mod angreb på internettets infrastruktus, som dem man har set mod Estland, Litauen og Georgien i de senere år.

Telekommissæren vurderer, at der er 10 til 20 procent risiko for, at et lignende angreb vil forekomme inden for EU's grænser i løbet af de næste 10 år.

"En månedslang afbrydelse af internettet i Europa eller USA ville resultere i økonomiske tab på mindst 150 milliarder euro (1.117 milliarder kroner, red.)," advarer Viviane Reding.

Cyberangreb er blevet et værktøj for organiseret kriminalitet og et instrument i udenrigs- og militærpolitik, påpeger hun.

"Virkeligheden af cyberangreb er i dag langt fra at være et spil eller et bevis på intelligens og nysgerrighed," siger Reding i en video, der er offentliggjort på hendes website.

Viviane Reding opfordrer EU's 27 medlemslande til handling for at sikre, at Europas elektroniske kommunikationsnetværk er ordentligt beskyttede.

En it-sikkerhedschef på politisk topniveau ville omgående skride til handling, hvis et angreb var under opsejling, forklarer Reding og beskriver denne post som en "it-strisser," der ville stå i spidsen for at koordinere styrkerne på tværs af EU og for at udvikle taktiske planer for at gøre EU's netværk mere modstandsdygtige.

"Jeg vil fortsætte med at kæmpe for, at denne post bliver oprettet så hurtigt som muligt," lover kommissæren.

EU har et agentur for netværks- og informationssikkerhed ved navn ENISA, men det deler blot information mellem nationale efterretningsvæsener. Reding fortæller, at der ikke er nogen umiddelbare planer om at udvide dette agenturs rolle til også at omfatte koordineringen af reaktioner på angreb.

Redings videoblog kom netop som repræsentanter fra EU-landene, Europa-Kommissionen og it-sikkerhedseksperter påbegyndte en to-dages konference for at diskutere den strategi, der for nyligt blev fremsat af Europa-Kommissionen til at beskytte Europa mod it-angreb og -afbrydelser.

Sidste marts opfordrede Europa-Kommissionen offentlige institutioner, private virksomheder og borgere til at gøre noget for at forbedre sikkerheden og modstandsdygtigheden af Europas kritiske it-infrastrukturer.

Europa-Kommissionen opfordrede de offentlige og private sektorer til at sikre, at de nødvendige niveauer af forebyggende, detekterende og nødsforanstaltninger kom på plads i alle medlemslande.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere