Artikel top billede

Håndholdte enheder fra Apple kan blive forsynet med egenproducerede chips. (Foto: Peter Belanger Photography /)

Avis: Apple vil selv bygge chips

En aggressiv jagt på de kloge hoveder hos chip-fabrikanter som Intel, Samsung og AMD sætter rygter om egenproducerede Apple-chips i højeste alarmberedskab.

Apple er i fuld gang med at bygge en organisation, der kan designe firmaets egne chips.

Et strategiskifte, der kan forsyne firmaets gadgets med specialfunktioner og samtidig beskytte informationer om Apples udviklingsarbejde mod rivalerne.

Sådan lyder vurderingen af Apples igangværende aktiviteter fra den ansete finansavis The Wall Street Journal i dag.

Trend-setter-firmaet, der har æble-logoet og lækkert design som primære kendetegn, er i fuld gang med at ansætte folk fra semiconductor-industrien.

Herunder en hel flok ingeniører, der kan bygge ARM-chips til mobiltelefoner og andre gadgets.

100 chip-mænd

Formålet med de interne udviklere er ifølge avisen, at skabe chips, der kan reducerer strømforbruget i produkter som iPhone og iPod touch-enheder og samtidig udbygge de grafiske muligheder så enhederne kan bruges til mere krævende spil og HD-video.

En af indikationerne på æble-chips er firmaets ansættelse af Raja Koduri og Bob Drebin, der begge har været teknologi-bosser hos AMD, men nu er ansat i Apple.

Mere end 100 personer med en fortid fra virksomheder som Intel, Samsung og Qualcomm, der i dag producerer firmaets chips, skulle være ansat af Apple.

Samtidig søger selskabet dusinvis af chip-relaterede medarbejdere via nettets job-portaler. En af jobfunktionerne er ifølge The Wall Street Journal at "teste at Apple-udviklede chips fungerer korrekt".

Apple har, traditionen tro, ikke ønsket at kommentere begivenhederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere