Artikel top billede

Foto: Michael Altschul/Visuel-Medie.

Frank Rasmussen ved hvad danskerne vil have

ComputerViews: Frank Rasmussen ved, hvad du vil have. Netop evnen til at få gjort kunde-basen tyk og fed på rekordtid er grundlaget for hans nu tre frasalg i mange millioner kroners-klassen.

ComputerViews: For tredje gang scorer Frank Rasmussen kassen på at få en god idé med massevis af kunde-appeal, handle på den og dernæst få den afhændet i en fart til et af de velhavende teleselskaber, der hungrer efter flere kunder.

Hans hemmelighed er et blik for de ting, der kan trække kunderne til. Og så en helt usentimental indstilling til sin forretning, der gør, at han ikke har det mindste imod at sælge sine opfindelser så snart, der kommer en åbning.

I modsætning til mange andre iværksættere - der arbejder så længe på ét projekt, at de knytter sig følelsesmæssigt til ideen, som fylder hele deres liv - har Frank Rasmussen masser af ideer. Han ved, at der kommer flere projekter, flere firmaer og flere frasalg til højestbydende.

Selv begrunder han sit blik for at skabe publikums-baskere med sine egne behov.

"Jeg tager udgangspunkt i mig selv. Hvis jeg mangler noget på markedet, er der sikkert også andre, som også har behov for det," har han tidligere sagt til Computerworld.

Der er med andre ord tale om en ganske uvidenskabelig metode, der ikke desto mindre har vist sig at være en guldrandet opskrift for Frank Rasmussen, der som søn af en skibs-elektriker og en sygehjælper ikke smykker sig med flotte uddannelsesmæssige meritter, men til gengæld har upåklagelig forretningsmæssig tæft.

Således vurderer analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets, at Frank Rasmussen ganske enkelt har spillet Telenor ud med truslen om, at han ville flytte BiBob-kunderne til et andet netværk.

Interessant er det, at BiBob aldrig har tjent penge på driften. Selskabet tabte i dets første halve leveår knap 20 millioner kroner.

Bedre blev det ikke efter første hele leveår, idet BiBob kom ud af regnskabsåret 2006-2007 med et underskud på 3,6 millioner kroner, mens regnskabsåret 2007-2008 endte med et underskud på 23,6 millioner kroner.

Alt i alt har BiBob altså tabt 47,2 millioner kroner siden lanceringen i 2007.

Masser af kunder

Frank Rasmussens jubel-ridt som iværksætter blev grundlagt i 1992 med etableringen af internetudbyderen Image Scandinavia, som det daværende World Online købte i 1999 for en ikke-offentliggjort sum på et angiveligt stort to-cifret millionbeløb. World Online blev senere solgt til Tiscali.

Hurtigt efter salget af Image Scandinavia kom i 2000 etableringen af lavpris-teleselskabet Telmore, der revolutionerede det danske mobilmarked med sit enkle koncept med meget lave priser uden dikkedarer.

Selskabet fik på rekordtid en halv million kunder og var 2004 blevet så stor en trussel mod TDC, at selskabet købte det for angiveligt 400 millioner kroner.

Det førte til en af Frank Rasmussens eneste fiaskoer. Han blev nemlig ansat af TDC og britiske EasyGroup til at etablere et internationale discount-selskab, EasyMobile. Men uden held.

Gadedrengen Frank Rasmussen - der ville tage hurtige beslutninger - passede ikke særlig godt sammen med det strømlinede TDC og selskabets mere traditionelle forretningsgange.

Det førte Frank Rasmussen videre til BiBob, der blev grundlagt, da hans konkurrence-klausul efter Telmore-salget udløb. Som med Telmore så han igen muligheder i at appelere til danskerne med et overskueligt koncept. Markedet var blevet 'for pludret', som han sagde.

Dr. Chu

Gennem det meste af sin iværksætter-karriere har Frank Rasmussen kørt parløb med den taiwanske finansmand Shun I-Chu - 'dr. Chu' - der står bag netværksudstyrs-producenten Zyxel.

Oprindeligt blev Image Scandinavia oprettet i tilknytning til import af udstyr fra netop Zyxel, og Frank Rasmussen har siden nydt en stor stjerne hos dr. Chu, der har været medejer af både Image Scandinavia, Telmore og BiBob.

Han har hele tiden haft blik for Frank Rasmussens unikke evne til at banke volumen og kundedata-basen op på rekord-tid og dernæst høste den størst mulige gevinst.

Frank Rasmussen siger selv, at han allerede er i gang med det næste projektet. Men mon ikke, at offentligheden snart vil høre om nye planer og nye ideer fra gadedrengen Rasmussen?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere