Artikel top billede

Dankortet i timelangt nedbrud

PBS oplevede et timelangt nedbrud på de primære systemer i tidsrummet 16:00 til 17:20 i dag.

Kan du heller ikke betale for dine varer med dankort? Det er højst sandsynligt ikke fordi, at din bankkonto er tom, men snarere, at virksomheden bag dankortet, PBS, har oplevet et nedbrud på de primære systemer i dag.

Fra klokken 16:00 til 17:20 har internetbrugere og kunder i den fysiske verden ikke kunnet bruge dankortet på normal vis.

"Vi ved ikke helt præcis, hvad nedbruddet skyldes, men vores teknikere arbejder på at finde ud af det. Nu har vi fået driften over på et backup-system, der igen gør det muligt for folk at bruge dankortet," siger Søren Winge, pressechef for PBS.

"Vi har generelt en oppetid på 99,99 procent, men vi kan ikke gardere os fuldstændigt for nedbrud på linjen."

Indkøb med fluesmækker

Nedbruddet kommer i den mest travle handelsperiode, hvor folk køber ind til aftensmaden.

Ude i de fysiske butikker, er der dog nødløsninger for folk, der betaler med dankort, så de stadigvæk kan få aftensmad.

"Det er nødløsninger som, at forretningerne kan indstille deres chipterminal til at køre offline," siger Søren Winge.

"Helt alternativt kan forretningerne stadig bruge fluesmækkeren, som stadig er acceptabel."

Det primære dankortsystem er altså stadigvæk ikke oppe, så alle transaktioner går i øjeblikket igennem en backupserver, mens PBS arbejder på at løse problemet på de primære servere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere