Artikel top billede

Danske ministre retter ind efter it-kritik

Fire ministerier retter ind efter kritik fra Rigsrevisionen af dårlig styring af it-projekter.

Fire ministre på stribe anerkender det hak i tuden, som de fik af Rigsrevisionen i december, fordi beslutningsgrundlaget og projektstyringen for fem it-projekter i staten ikke var tilfredsstillende.

De fem projekter, som har budgetter på mellem 20 og 130 millioner kroner, blev kritiseret tilbage i december.

Nu anerkender de fire ministerier, der er ansvarlige, kritikken i et notat fra Rigsrevisionen, hvor ministrene også fortæller, at der er taget skridt til at rette op på problemerne i fremtiden.

Kritikken fik daværende finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal se på styringen af statens it-projekter, som ikke kun halter i de projekter, Rigsrevisionen har set på.

Det fremhæver Lars Løkke Rasmussen også i det svar, han nåede at sende til Rigsrevisionen, inden hans skiftede finansministerposten ud med statsministerposten.

"Arbejdsgruppen skal blandt andet vurdere omfanget af budgetoverskridelser, tids-overskridelser og manglende målopfyldelse i statslige it-projekter samt identificere faktorer, der bidrager til at forklare disse udfordringer," skriver Lars Løkke Rasmussen i sit svar. Den tidligere finansminister regner med en forbedring af styringen som følge af arbejdsgruppens resultater.

"Når det er sagt, vil jeg også understrege, at problemerne med it-projekterne ikke kan løses en gang for alle," skriver han i brevet.

Forbedringer på vej

Flere af ministerierne, som svarer på kritikken, forklarer i deres beretninger til Rigsrevisionen, at de er i gang med at implementere styringsredskaber.

Blandt andet forklarer justitsminister Brian Mikkelsen, hvis ministerium er ansvarlig for to af de kritiserede projekter, at Rigspolitiet er ved at implementere it-styring baseret på Prince2-modellen.

Den nye styring skulle ifølge Rigspolitiet styrke den fremtidige styring af it-projekter.

Rigsrevisionen understreger i det nye notat, at det er positivt at flere af ministerierne arbejder med it-styringsmodellerne, og at flere af projekterne skal vurderes, efter de er gennemført. Rigsrevisor Henrik Otbo slutter dog sit notat med et løfte om at blive ved med at følge ministeriernes brug af digitaliseringsværktøjer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?