Artikel top billede

Intel bevilger 65 millioner til grafik-forskning

Intel offentliggør at ville uddele godt 65 millioner kroner over fem år til Saarland University i Tyskland til forskning i grafik-teknologi.

Computerworld News Service: Intel bevilger ikke mindre end 65 millioner kroner til at oprette Intel Visual Computing Institute, hvor forskere vil undersøge brugen af mange processorkerner til at skabe realistisk computergrafik, fortæller Megan Langer, talskvinde fra Intel.

Instituttet vil have fokus på både grundforskning og anvendt forskning for at udvikle programmeringsmodeller og -arkitekturer, der beriger computeroplevelsen ved brug af gestik, billedgenkendelse og virkelighedstro billeder.

Forskningen kan blive anvendt af softwareprogrammører i udviklingen af spil, medicinsk billedbehandling eller 3D-applikationer til ingeniørarbejde.

Investeringen er indirekte bundet til udviklingen af software, der udnytter styrken ved Intels kommende Larrabee-chip, som vil have "mange" x86-processorkerner for at kunne levere bedre egenskaber inden for grafikberegning. Grafik-chippen er den første, som Intel målretter til spilmarkedet og spilindustrien, som kræver stærke grafik-egenskaber og højt ydende parallel processing.

Intel har ikke givet nogen officiel udgivelsesdato for Larrabee, men virksomheden har tidligere sagt, at chippen udkommer i 2010.

Flere på banen

At tilføje flere processorkerner er efterhånden blevet den foretrukne måde at øge processorydelsen. Mange leverandører af grafikkort tilbyder flerkernede GPU'er, der med stor effektivitet bruges til data-intensive anvendelser som video-dekodning.

Nvidia, som er konkurrent til Intel på området, tilbyder også et software-værktøj, der gør det muligt for softwareudviklere at skrive programmer, der kører på virksomhedens grafikkort.

Larrabee er en del af Intels terascale-forskningsprogram, som også involverer udviklingen af en chip med 80 processorkerner og kodenavnet Polaris. Dette er en CPU, der vil kunne levere en ydelse på mere end en teraflop.

Intel har allerede givet millioner af forskningskroner til universiteterne til forskning i programmering til flerkernede processorer, men investeringen i Saarland University er specifikt til grafik-teknologi, oplyser Langer. Virksomheden har også sat skub i lignende forskning andre steder i Europa og i USA i grafik-teknologi.

Sidste år bevilgede Intel og Microsoft 108 millioner kroner til forskningscentre ved University of California, Berkeley og University of Illinois, Urbana-Champaign for at promovere flerkernet software-design i løbet af de næste fem år.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere