Artikel top billede

Skær i elregningen med energieffektivt udstyr

Forbrugerelektronik som skærme kan selv i standby bruge meget strøm og derved usynligt stå og gøre din elektricitetsregning større.

Computerworld News Service: Elektronikindustrien kommer hele tiden med mere intelligent udstyr heriblandt nye stikdåser og elmålere, der kan hjælpe til at finde og slukke for strømslugere.

Hvis de bruges korrekt, kan dette udstyr med tiden tjene sig selv ind ved at skære ned i elregningen og nedsætte CO2-udledningen.

Computerworlds amerikanske søstermedie har set nærmere på nogle af de nyete produkter. Bemærk at det ikke er sikkert, at alle produkterne kan anvendes i Danmark.

Kill A Watt fra P3 International

Kill A Watt er en elmåler fra P3 International, der kan klarlægge den faktiske omkostning ved forbrugerelektronik ud fra strømforbrug per time, uge og år. En LCD-skærm på elmåleren viser det målte strømforbrug. Den kan for eksempel måle den potentielle påvirkning af en computerskærm i standby på elregningen. Elpriserne fra ens eget elselskab kan tastes ind, når man opsætter elmåleren.

Denne elmåler kan købes for 22 dollars, cirka 120 kroner, på Amazon, man skal dog altid huske at tage højde for forsendelse, told og moms.

Energy Detective

El-detektiven fra Energy Inc. er et system, der hjælper brugere til at måle elforbruget i hjemmet over en periode som for eksempel en måned. Systemet sluttes til strømkablerne og overvåger strømforsyningen til hjemmet, mens en lille boks ifølge virksomheden viser resultatet inden for et sekund. Dataene logges på intern såkaldt non-volatile hukommelse og kan senere overføres til pc.

Der er dog en hage: For at bruge systemet er det nødvendigt at installere en komponent i husets strømafbryder, der kan holde styr på den indgående elforsyning. Virksomheden oplyser, at systemet kan installeres på 10 til 15 minutter, men at det kræver kendskab til el-systemer og strømafbrydere.

Så lad være med at installere dette system selv, hvis du ikke har dette kendskab, da en ulykke ifølge virksomheden kan resultere i alvorlige skader eller død.

I Danmark er det sandsynligvis lovpligtigt at få en autoriseret el-installatør til at foretage installationen.

Systemet koster mellem 154,95 og 254,95 dollars - det vil sige omkring 900 til 1.400 kroner - og kan købes direkte fra produktets website.

Monster-stikdåsen

Selv i standby kan forbrugselektronik som hjemmebiografer og computere være regulære strømslugere. GreenPower Digital PowerCenter fra Monster Cable kan slukke for strømmen til udstyr i standby og derved give besparelser på elregningen. Den kan også beskytte forbrugerelektronik fra skade ved udsving i elforsyningen.

Disse strømstyringsenheder har farvekoder, der hjælper dig til at tilslutte forskelligt udstyr. For eksempel har GreenPower MDP 650 til 79,95 dollars, eller omkring 440 kroner, seks farvekodede stik til pc, computerskærm, printer, router, højtalere og andet ekstraudstyr.

Virksomheden tilbyder fire andre versioner af PowerCenter. Den dyreste til 149,95 dollars, eller godt 800 kroner, hedder MDP 900 og har specifikke stik til eksterne harddiske, telefoner og bærbare.

Strømstyring med et enkelt klik

Når en bærbar er i standby, kan periferi-enheder stadig godt forbruge strøm, indtil softwaren slukker for dem. OneClick Technologies sælger elmåleren Laptop Computer IntelliPlug, der automatisk slukker for strømmen til perifert udstyr, når en bærbar går i standby.

Elmåleren er ifølge virksomheden mere effektiv til formålet end den eksisterende software. Produktet koster 11,40 britiske pund, eller knap 100 kroner, og beskytter også mod udsving i elforsyningen.

Virksomheden sælger også andre lignende elmålere, der slukker for strømmen til periferi-enheder til desktop-pc'er og til tv i standby. Disse elmålere er dog kun designet til britiske strøm-stik. De kan købes fra OneClick Technologies' onlinebutik.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere