Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Hvor stærk er Bing - Microsofts nye Google-våben?

ComputerViews: Microsoft er på trapperne med en ny søgemaskine med masser af smarte funktioner med navnet Bing. Kommer Microsoft nu ind i kampen?

Det er en del år siden, at Microsoft indledte sin målrettede kamp mod Google.

Det er også flere år siden, at Microsoft fuld af selvtillid bedyrede, at målet om at fravriste Google førerpositionen på det lukrative søgemarked nu var inden for rækkevide.

Det ville koste masser af penge og tunge investeringer, lød det fra topchef Steve Ballmer, da han i efteråret besøgte Danmark.

I dag - flere år senere - er Microsoft imidlertid fortsat meget langt fra målet:

Google er de fleste steder i verden fortsat synonym med internet-søgninger, og Google er så langt foran Microsoft på søgemarkedet, at det faktisk ikke rigtigt giver mening at betegne Microsoft som en udfordrer, men allerhøjst en wannabe.

Microsoft gør, hvad man nu engang gør i den slags situationer, hvor man gerne vil frem og hugge markedsandele (og i øvrigt har masser af penge):

Man plæderer ihærdigt og vedholdende for egne fortrin, pumper penge i reklame-kampagner og produkt-udvikler på livet løs.

Det åbne spørgsmål er blot, om det er nok. Det har det ikke været i de seneste år, og intet tyder på, at det vil ændre sig i den kommende tid.

Bliver navnet Bing?

Microsoft er en tung spiller, der sætter dagsordenen i stort set alle de markeder, som selskabet opererer i.

Her bliver der bidt mærke i ethvert træk og initiativ, der kommer fra det store Redmond-selskabs hånd - alene fordi der altid er uhyre mange muskler bag.

Der er da også blevet bidt godt og grundigt mærke i, at Microsoft er på trapperne med en ny søgemaskine, der skal afløse den gamle Live Search, som altså ikke har været i stand til at føre Microsoft frem til herredømmet over internettet.

Opfinder søgningerne for dig og læser dine tanker

Den ny søgemaskine er blevet udviklet med arbejdstitlen Kumo, men magasinet Advertising Age mener nu at vide, at den kommer til at hedde Bing.

Hvad kommer den så til at indeholde? Det ved vi ikke med sikkerhed endnu, selv om der florerer massevis af rygter op til konferencen All Things Digital, der er udset som affyrings-rampen for Kumo/Bing.

Sikkert skulle det dog være, at Kumo/Bing vil indeholde funktioner, der vil kunne finde og organisere søgeresultater på en ny måde.

Samtidig har Microsoft udviklet en teknologi, der sigter efter at kunne forudsige efterfølgende søgninger på de indtastede søgeord.

Eksempelvis vil en søgning på flyvning til Montreal straks præsentere hoteller, biludlejnings-muligheder og andet, som man typisk vil søge på umiddelbart efter en søgning på fly-afgange.

Desuden vil Microsoft med en storstilet og meget kostbar reklamekampagne forsøge at skabe et brand omkring søgemaskinen.

Det er en ting, som selskabet helt har forsømt med Live-søgemaskinen, der i dag henter store dele af sin trafik fra Microsofts MSN-brugere

Begge dele er vigtige. Måske er reklame-kampagnen vigtig, for Microsoft er i dag så langt bagud, at det for selskabet ikke mindst handler om at lokke brugerne til blot at prøve selskabets søgemaskine, så de kan se, hvordan den fungerer.

Det er ikke nemt, når brugerne allerede kender og er fortrolige med look & feel på en søgemaskine, der faktisk virker godt og som altid har sat standarden i søgemarkedets korte levetid.

Den mægtigste modstander

Det er efterhånden fem år siden, at Microsoft gik ind på søgemarkedet.

Problemet for selskabet - der ellers normalt har power nok til at tromle ind over de fleste markeder - er, at modstanderen er så mægtig, at det halve kunne være nok.

Også Google udvikler på livet løs og pumper enorme beløb i både den løbende lancering af nye og sammenhængende produkter, men ikke mindst udviklingen af selskabets kerneprodukt, søgemaskinen, der fortsat bliver udviklet meget intenst.

Der er ikke umiddelbart noget som helst, der tyder på, at Google er på vej til at tabe kadencen i udviklingen på området.

Og sker det ikke, vil det stadig tage Microsoft mange år at nå blot i nærheden af Googles haser.

Microsoft selv vil næppe pakke sammen, for selskabet har så mange muskler og så mange penge og så meget topprofessionel markedsindsigt, at selskabet vil holde sig til, hvor der er udsigt til penge. Også når det er en langsigtet investering, hvilket man må sige, at Microsofts investeringer i søgemarkedet er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere