Artikel top billede

Illustration: Lene Sekjær

Det mener de danske EU-politikere om it

De danske partier, der stiller op til Europaparlamentsvalget lægger vægt på et hav af forskellige ting. Borgerrettigheder, en løsning af piratproblemer og teleregulering går igen.

Ni spidskandidater har givet deres bud på it-politikken i Europa. Ni bud, som spænder fra hårdere regulering af de store software-virksomheder og kapitalfonde, til et vidtgående forslag om at åbne for fildeling af kunstværker, der i dag er ulovlige at dele.

Computerworld har spurgt de ni kandidater bredt om deres it-politik, og svarene viser, at der især er stort fokus på at sikre de europæiske forbrugere på teleområdet.

De ni partier kæmper om bare 13 pladser i Europa-Parlamentet - og efter tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen ved sidste valg sikrede fem pladser til Socialdemokraterne, så ser kandidaterne denne gang ud til at fordele stemmerne mere lige.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, Venstres Jens Rohde og Dan Jørgensen fra Socialdemokraterne har alle fokus på at sikre lave forbrugerpriser på telefoni.

Socialistisk Folkepartis Margrete Auken vil sikre open source og åbne standarder gode betingelser i EU, og Hanne Dahl fra Junibevægelsen vil kæmpe for borgernes ret til et frit internet. Det vil Bendt Bendtsen fra De Konservative også, men terror- og kriminalitetsbekæmpelse skal også prioriteres.

Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU mener, at det er afgørende at bekæmpe de tiltag i EU, der vil give teleselskaber og internetudbydere mulighed for og pligt til at overvåge og regulere, hvad kunderne har adgang til på nettet.

De Radikale vil satse på, at sikre Europa ligeværdig indflydelse i ICANN, internettets øverste styreorgan og have bredbånd ud i hele Europa.

Liberal Alliances kandidat Benjamin Dickow vil have EU til at presse film- og musikindustrien til at fravige sin praksis med at jage pirater og i stedet bruge de nye teknologier til at lave attraktive løsninger for borgerne.

Du kan læse om de forskellige partiers it-politik her:

Valg: Har EU nogen betydning i it-udviklingen?

Dansk Folkeparti: EU skal presse telebranchen

De Radikale: EU skal hive ICANN ud af USA's hænder

Junibevægelsen vil tillade fildeling

SF: EU skal også have åbne standarder

Folkebevægelsen: Din frihed på nettet er truet

Venstre: EU er guds gave til danske mobilejere

LA: Ulovlige downloads et demokratisk problem

S: It-mastodonter skal mærke fars hammer

Bendt Bendtsen vil have koordineret erhvervsløft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere