Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

SF: EU skal også have åbne standarder

Europaparlamentsvalg 2009: Margrete Auken vil have EU til at forpligte sig til brug af åbne standarder. Socialistisk Folkeparti vil også arbejde for et samlet system for ophavsret i Europa.

Åbne standarder og brug af open source skal være reglen og ikke undtagelsen i EU og de 25 medlemslande. Det er en af målsætningerne for SF's spidskandidat til Europaparlamentsvalget 7. juni, Margrete Auken.

Den erfarne SF'er, som har siddet i Europa-Parlamentet siden 2004, mener, at EU på flere områder bør gøre en forskel i it-politikken.

"Europaparlamentet kan presse kommissionen til at fremsætte et forslag a la B 103. Det ville være en rigtig god idé. Så vi får vedtaget fælles åbne standarder for hele EU," lyder det fra Margrete Auken med henvisning til den danske beslutning om at bruge åbne standarder i det offentlige, B 103.

Et synspunkt som ifølge SF'eren er i tråd med hendes tidligere arbejde i parlamentet, hvor hun blandt andet har kæmpet mod en stor aftale om softwarepatenter, som hun mente ville hæmme konkurrencen og den frie innovation.

Fælles ophavsret

SF nævner også i sit it-politiske program, at partiet gerne vil have et bedre fælles udgangspunkt, når det gælder ophavsretsregler i Europa.

Margrete Auken peger på, at der er store fordele for alle parter i regler, der er lettere at håndtere.

"Jeg håber kulturbranchen (ophavsretsorganisationerne, red.) vil samarbejde om fælles forvaltning af licenser og royalties. Det er et område, hvor fælles EU-aftaler ville være en fordel. Men meget gerne efter en aftalemodel som den danske," siger Margrete Auken, som peger på, at rettighedshaverne og deres organisationer har et ansvar for at bidrage til en løsning af problemerne.

"Branchen må gøre, hvad den kan for at få mere lovligt kreativt online indhold på nettet. Den må ikke sidde på hænderne og forvente at politikere, politi og domstole bekæmper ophavsrettigheds-krænkelserne," siger spidskandidaten.

Væk med forbehold

Margrete Auken frygter, at Danmark kan blive ladt tilbage, hvis Lissabon-traktaten gennemføres, og Danmark stadig har det retslige forbehold. Det kan spille ind i forhold til Danmarks muligheder for at opklare kriminalitet, der krydser grænserne, som meget it-kriminalitet gør.

"EU skal samarbejde om bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet som kvindehandel, narko- og våbensmugling. Vi skal sætte benhårdt ind over for de kyniske bagmænd," siger Margrete Auken.

Hun mener, at der kun er en vej for Danmark at gå.

"Når Lisabon-traktaten træder i kræft, så bliver det retslige samarbejde overnationalt, hvilket vil sige, at Danmark ryger ud af Europol og det fælles politisamarbejde. Derfor skal vi hurtigst muligt have afskaffet retsforbeholdet."

SF-kandidaten peger desuden på, at hun mener, at EU skal sætte nogle høje krav og målsætninger for medlemslandene på bredbåndsområdet.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere