Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Miklos Szabo

Bendt Bendtsen vil have koordineret erhvervsløft

De Konservatives spidskandidat, Bendt Bendtsen, vil have koordineret erhvervsindsatsen og indsatsen mod grænseoverskridende kriminalitet.

EU skal balancere mellem at beskytte borgernes rettigheder og samtidig være i stand til at slå igen mod grænseoverskridende kriminalitet og terror.

Det er meldingen fra De Konservatives spidskandidat, Bendt Bendtsen, op til valget til Europa-Parlamentet på søndag.

"Jeg er en stor tilhænger af fri tilgængelighed til information," siger Bendt Bendtsen, som tilføjer, at teknologien også stiller krav - ikke mindst til industrien.

"Men en holdbar løsning indebærer, at det for alvor anerkendes, at der også er noget, der hedder forbrugernes rettigheder i den digitale verden - og hensynet til begge parter må finde et velafbalanceret niveau," siger Bendt Bendtsen, som dog fastholder, at borgernes sikkerhed har førsteprioritet.

"Jeg vil ikke være med til at forringe forbrugernes retssikkerhed, men det er vigtigt, at EU sætter de overordnede retningslinjer, ikke mindst af hensyn til grænseoverskridende kriminalitet, så vi kan lave en koordineret og effektiv indsats," siger Bendt Bendtsen, som blandt andet har bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet som en af sine mærkesager.

Fælles løft

En anden mærkesag for den tidligere erhvervs- og økonomiminister er tiltag, som skal modvirke den nuværende krise.

En vej til det kan være at styrke europæisk erhvervsliv i forhold til resten af verden.

"Et vigtigt parameter er bedre europæisk koordinering, et mere fleksibelt system for anvendelse at mobile teknologier samt fri og uhindret adgang til internettet," siger Bendt Bendtsen, som også mener, at forskning og udvikling bør være centralt for at styrke europæisk erhvervsliv.

"Tiltag, som blandt andet indgår i EU's 7. rammeprogram for forskning, viser, at vi i EU også har fokus på små og mellemstore virksomheder. Formålet er jo netop at styrke europæiske små og mellemstore virksomheders evne til innovation samt deres teknologiske viden og udnyttelse af forskningsresultater. Det gælder også de danske," lyder det fra Bendtsen.

Den konservative spidskandidat peger på, at informationsindsatsen om rammeprogrammerne kan blive bedre fra EU's side. Men samtidig mener han, at danske virksomheder også selv må tage ansvar for at søge midler til innovation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere