Sommerens fem største surf-trusler

Online-butikkerne bugner med gode tilbud på rejser og flybilletter. Men når tegnebogen står åben, flokkes gribbene om byttet. Her kan du se de største trusler og få gode råd om netsikkerheden.

Nettet bugner af gode sommerferietilbud, ikke mindst når ferierejsen eller flybilletten til Mallorca eller Kreta skal bestilles.

Når der skal afregnes mellem ferietrængende, kulørhungrende danskere og rejsearrangøren, kan man være så uheldig, at der kigges med over skulderen.

Med enkle midler og lidt sund fornuft kan man dog neddrosle problemet til det minimale.

I første omgang skal man være vågen overfor de arbejdsmetoder, som de kriminelle anvender for at skaffe sig adgang til dit Visa-kort.

It-sikkerhedsfirmaet Trend Micro har skabt en liste med de fem mest anvendte veje til dine data.

Sikkerhedsfirmaets situationsrapport ser således ud:

Falske kvitteringer
Et klassisk bedrag består af en e-mail, som opfordrer modtageren til at åbne en 'kvittering', som sendes med som vedhæftet fil. Problemet er at den også indeholder et skadeligt program, der i værste fald kan føre til identitetstyveri. Nethandlere, som rutinemæssigt tager imod kvitteringer og lignende, er oplagte mål for truslen. Samtidig kan nysgerrige og urutinerede internetbrugere føle sig fristede til at åbne den vedhæftede fil.

E-handel, netauktioner og populære hjemmesider
Sider som eBay, dba.dk og PayPal løber en stor risiko for at blive misbrugt til phising-angreb med henblik på tyveri af kreditkortoplysninger og på identitetstyveri. Hackede hjemmesider udgør en stor trussel for internetbrugere, fordi de smittes gennem sider, de normalt har tillid til.

Lanceringer og premierer
På denne tid af året lancerer mange virksomheder deres nye produkter. Når Windows 7 RC lanceres, findes den kort efter tilgængelig som torrent, og kan hentes via fildelingstjenesterne, ofte ledsaget af skadelig kode.

Derudover er sommeren også sæson for de store filmpremierer. Næsten hver uge har en blockbuster-film premiere et sted i verden. Det er til stor glæde for både filmentusiaster og hackere. Tidligere er potentielle biografgængere blevet snydt i konkurrencer om gratis biografbilletter eller filmprodukter.

En anden metode er at placere skadelig kode i filmtrailers eller downloadede film. Derudover spreder cyberpiraterne typisk farlig kode ved at hacke populære fansider, blogs og tilmed filmenes officielle hjemmesider.

Inficerede søgemaskiner
Visse søgeord kan kobles med skadelig kode, som kan dirigere netbrugeren videre til smittede hjemmesider. De manipulerede søgeord varierer med årstiden, højtider og store begivenheder. Selv pålidelige sider kan føre til ufrivillig download af skadelig kode.

For eksempel har hackere tidligere haft held med at inficere Google med skadelig kode, så i sommerens løb kan vi godt regne med, at søgeord, relateret til sommer og ferie, risikerer at sende netbrugeren videre til farlige hjemmesider.

Farlige annoncer
It-kriminelle udnytter ofte de nethandlendes ønske om at gøre en god handel, når de handler på nettet, og skaber derfor falske annoncer - kaldet malvertisements - for at sprede skadelig kode. Annoncerne placeres på populære og velbesøgte sider, og når der bliver klikket på dem, indlæses skadelig kode i brugerens system.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.