Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Michael Mathiesens Cellpoint presset i rå kapital-jagt

Michael Mathiesens svenske headset-eventyr, Cellpoint, er presset i sin kapitaljagt. Omsætningen er styrtdykket til nærmest ingenting og en planlagt emission er slået fejl.

Den tidligere formand for IT Branchen og venture-kendis, Michael Mathiesens headset-eventyr, Cellpoint Connect, er presset i sin penge-jagt.

Selskabets omsætning er styrtdykket til nærmest ingenting i årets første kvartal, hvor en planlagt aktie-emission tillige er slået fejl.

Selv mener Cellpoint Connect, at den fejlslagne emission skyldes finanskrisen, der helt har banket bunden ud af aktiemarkedet.

Cellpoint Connect må nu sande, at selskabet trods en mulig ordre på 100.000 af selskabets Flamingo-headsets, er i likviditetskrise.

Cellpoint har med nød og næppe klaret skærene med et nyligt optaget millionlån, ligesom selskabet ifølge nyhedsbrevet Rapidus næsten har halveret medarbejderstaben fra de tidligere 24 ansatte til nu 14 ansatte for på denne måde at reducere omkostningerne.

Omsætning: 10.000 kroner
Selskabets omsætning landede i første kvartal på blot 10.000 svenske kroner mod godt 2,1 millioner svenske kroner i det samme kvartal i fjor.

"Omsætningen har stort set været ubetydelig. Det skyldes, at produktionen er blevet forsinket samt fraværet af tilstrækkeligt driftskapital," hedder det i en besked fra selskabet.

Sidste år tabte Cellpoint 36 millioner svenske kroner, i 2006 tabte selskabet 52,6 millioner, i 2005 28,4 millioner kroner og i 2004 - selskabets første regnskabsår - tabte det 24 millioner svenske kroner.

Cellpoint har således siden etableringen tabt mere end 140 millioner svenske kroner og har endnu aldrig været i stand til at præsentere sorte tal på bundlinien.

Det vil imidlertid ske snart, lyder vurderingen fra administrerende direktør, Katarina Henriksson.

Med en række kommende aftaler med nye forretnings-partnere samt tilgangen af ny kapital, vil Cellpoint nemlig kunne gå i sort allerede i årets tredje kvartal, vurderer hun.

Snart i sort - også for to år siden

Allerede for to år siden mente Michael Mathiesen imidlertid, at Cellpoint var tæt på at nå breakeven, men selskabet er altså siden da fortsat med at tabe penge.

Ifølge selskabet pågår der for tiden slutforhandlinger med en strategisk samarbejdspartner i Sverige, ligesom der forhandles med andre mulige emner.

Planerne sigter efter, at Cellpoints partnere fremover skal stå for salget, hvilket samtidig er grunden til, at antallet af medarbejdere er blevet reduceret.

"Vi har haft et meget hårdt første kvartal. Det har været svært at få gang i salget og udviklingen af selskabets produkter, fordi de planlagte emissioner ikke kom på plads i foråret," lyder det fra selskabets direktør, Katarina Henriksson.

"Vi tror meget på de samarbejdspartnere, som vi kommer til at arbejde med, så snart aftalerne er klar," siger hun i en meddelelse til svenske Aktietorget, hvor Cellpoint Connect er noteret.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Michael Mathiesen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere