Hvis smart card-ordningen blev indført på alle landets hospitaler, ville den sparede tid svare til adskillige fuldtidstillinger. Foto: Mikael Rieck

Læger kan spare oceaner af tid på tynde klienter

Tema: Som et alternativ til fuldfede virtuelle desktoppe har tynde klienter i mange år kunnet servicere tusindvis af medarbejdere. To hospitaler overvejer tynde klienter til fordel for patienter og personale.

Mobilitet, hastighed og økonomi.

Ovenstående er tre hovedargumenter for, at Bispebjerg og Frederiksberg Hospital overvejer at skrotte sine omkring 2.000 stationære computere til fordel for at tynde klienter via en kombineret Sunray og Citrix-løsning.

Hospitalet har dog indtil videre kun forsøgt sig med 50 tynde klienter i et lille halvt års tid, og forsøgsordningen har indtil videre været en stor succes ifølge it-chef Martin Sølvkjær fra Bispebjerg Hospital.

"Folk har efterlyst, om vi ikke kan rulle nogle flere tynde klienter ud på afdelingerne," siger han om forsøgsordningen, der blev skudt i gang 1. februar, og som er kraftigt inspireret af DTU's tynde klienter, der har kørt nord for København siden slutningen af 1990'erne.

Drastisk formindskelse af spildtid
Mobiliteten er på Bispebjerg Hospital blevet væsentligt forøget for sygeplejersker og læger, der ikke længere er lænket fast til deres normale skriveborde men har kunnet bruge længere tid hos patienterne.

Det skyldes, at de på fem af hospitalets afsnit har kunnet logge på enhver tynd klient på tre sekunder med et smart card og derefter få deres personlige Windows XP-skrivebord frem.

Indtil videre har 245 personer været udstyret med et smart card, hvilket dog ikke har betydet kø ved tastaturerne.

"Hvis man går ud fra, at læger og sygeplejersker bruger 25 minutter på at gå hen til deres stationære computer og logge på systemet, så har vores beregninger vist, at spildtiden er formindsket drastisk. Hvis en lignende ordning blev indført på alle landets hospitaler, svarer reduktionen af spildtiden til 2.500 fuldtidstillinger," siger it-chef Martin Sølvkjær.

Han skynder sig at tilføje, at regnestykket naturligvis er naivt, men pointen med tidsbesparelser og forøgelse af arbejdshastigheden er reel nok.

Hvide kitler med grøn profil
Infrastrukturen bygger på Suns Sunray-servere og Citrix' Presentation Server, som gør det muligt for hospitalspersonalet at kunne se standard-kontorapplikationer samt diverse kliniske applikationer som røntgenbilleder og medicinering.

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Læger kan spare oceaner af tid på tynde klienter
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Business intelligens: Tag dine data-analyser til next level

Dataanalyserne skal leveres hurtigt og gerne i realtid, og selve softwareløsningen skal være grafisk flot, brugervenlig og tilgængelig på alle platforme. Mød en række eksperter inden for BI, analytics og big data, og få indblik i de nyeste teknologiske muligheder samt gode råd til din strategi og de forretningsmæssige overvejelser.

06. februar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
Microsofts Surface Book 2 kan nu købes i Danmark - men prisen er høj
Microsofts egen hybrid-computer med et dedikeret grafikkort kan nu købes i Danmark, men særligt den store 15 tommer-model får også en høj pris.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.