Hvis smart card-ordningen blev indført på alle landets hospitaler, ville den sparede tid svare til adskillige fuldtidstillinger. Foto: Mikael Rieck

Læger kan spare oceaner af tid på tynde klienter

Tema: Som et alternativ til fuldfede virtuelle desktoppe har tynde klienter i mange år kunnet servicere tusindvis af medarbejdere. To hospitaler overvejer tynde klienter til fordel for patienter og personale.

Mobilitet, hastighed og økonomi.

Ovenstående er tre hovedargumenter for, at Bispebjerg og Frederiksberg Hospital overvejer at skrotte sine omkring 2.000 stationære computere til fordel for at tynde klienter via en kombineret Sunray og Citrix-løsning.

Hospitalet har dog indtil videre kun forsøgt sig med 50 tynde klienter i et lille halvt års tid, og forsøgsordningen har indtil videre været en stor succes ifølge it-chef Martin Sølvkjær fra Bispebjerg Hospital.

"Folk har efterlyst, om vi ikke kan rulle nogle flere tynde klienter ud på afdelingerne," siger han om forsøgsordningen, der blev skudt i gang 1. februar, og som er kraftigt inspireret af DTU's tynde klienter, der har kørt nord for København siden slutningen af 1990'erne.

Drastisk formindskelse af spildtid
Mobiliteten er på Bispebjerg Hospital blevet væsentligt forøget for sygeplejersker og læger, der ikke længere er lænket fast til deres normale skriveborde men har kunnet bruge længere tid hos patienterne.

Det skyldes, at de på fem af hospitalets afsnit har kunnet logge på enhver tynd klient på tre sekunder med et smart card og derefter få deres personlige Windows XP-skrivebord frem.

Indtil videre har 245 personer været udstyret med et smart card, hvilket dog ikke har betydet kø ved tastaturerne.

"Hvis man går ud fra, at læger og sygeplejersker bruger 25 minutter på at gå hen til deres stationære computer og logge på systemet, så har vores beregninger vist, at spildtiden er formindsket drastisk. Hvis en lignende ordning blev indført på alle landets hospitaler, svarer reduktionen af spildtiden til 2.500 fuldtidstillinger," siger it-chef Martin Sølvkjær.

Han skynder sig at tilføje, at regnestykket naturligvis er naivt, men pointen med tidsbesparelser og forøgelse af arbejdshastigheden er reel nok.

Hvide kitler med grøn profil
Infrastrukturen bygger på Suns Sunray-servere og Citrix' Presentation Server, som gør det muligt for hospitalspersonalet at kunne se standard-kontorapplikationer samt diverse kliniske applikationer som røntgenbilleder og medicinering.

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Læger kan spare oceaner af tid på tynde klienter
  2. Side 2
Næste side
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Udbetaling Danmark skal forhandle om mulig kompensation med Netcompany til efteråret
Interview: Inden årsskiftet står det klart, om Netcompany skal kompensere Udbetaling Danmark for de startvanskeligheder, der har været i forbindelse med det nye boligstøttesystem. "Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at vi kommer til at bede om et pengebeløb fra Netcompany," lyder det fra Søren Eismark, underdirektør i ATP, som står bag Udbetaling Danmark.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.