Artikel top billede

Danskerne klager mest over indkøb af it-udstyr

Der findes intet område i Danmark, der kan udløse så mange klager og sure kunder som de it-området. Danskerne klager og klager over køb af it-udstyr.

Danskerne føler sig ofte dårligt behandlet og ofte ligefrem snydt, når de køber it-udstyr.

Ifølge Forbrugerklagenævnets udgivelse "Forbrugerjura," der netop er udkommet, tyder meget på, at it-branchen har et problem med at levere varen. I hvert fald er it-udstyr det område, som danskerne klager klart mest over.

I 2008 modtog Forbrugerklagenævnet således 444 klager fra vrede danskere, der følte sig snydt under indkøb af it-udstyr.

Klagerne omfatter defekt hardware, software, der er købt sammen med computeren, men som ikke virker, uenighed om tilbageleveringer, manglende opdateringer, manglende diagnosticeringer, defekte bundkort og flere andre ting.

It og brugte biler

It-udstyr har i mange år ligget i toppen på Forbrugerklagernævnets liste over de ting, der klages mest over. Faktisk indleveres der så mange klager, at it-udstyr-området er et af de mest mandskabs-krævende områder i nævnet.

Kun brugtbils-området lægger beslag på nogenlunde det samme mandskab i nævnet, selv om der faktisk kun indleveres halvt så mange klager over køb af brugte biler - der ellers er et berygtet område - som over køb af it-udstyr.

Alligevel mener specialkonsulent i Forbrugerklagenævnet, Susanne Bager, ikke, at de mange klager over indkøb af it-udstyr tyder på, at de danske it-butikker er specielt ringe eller at it-markedet er det rene vilde vesten.

Problemet bunder efter hendes vurdering snarere i, at danskerne køber meget it-udstyr, og at markedet derfor slet og ret har et stort volumen.

Hun peger samtidig på, at mange køber it-udstyr via nettet, hvilket udløser en del sager, som ikke skyldes selve udstyret, men snarere fjernsalget.

"En del sager vedrører juridiske problemstillinger i forbindelse med varer købt på nettet som for eksempel uenighed om, hvorvidt varen er tilbageleveret i væsentligt samme stand, om der er indgået bindende aftale og den slags," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere