Artikel top billede

Dansk Xerox-partner har millioner ude at svømme

Xerox- og HP-forhandleren XDP Print i Aalborg er i så svære økonomiske vanskeligheder, at ledelsen har lånt firmaet knap to millioner kroner, som står tilbage for øvrige kreditorer.

Usikkerhed om finansiering af den fremtidige drift har fået ledelsen af Xerox- og HP-partneren XDP Print i Aalborg til at låne virksomheden 1,9 millioner kroner. Derudover har en af virksomhedens aktionærer efter regnskabsårets afslutning nytegnet aktier for i alt 880.000 kroner.

Oven på kapitalindsprøjtningen har XDP Print ifølge regnskabsberetningen fortsat haft finansielle kvaler og derfor "indledt forhandlinger omkring finansiering af selskabets fremtidige drift samt påbegyndt tilpasning af selskabets organisation til forventning om fremtidigt aktivitetsniveau."

"Vi havde et rigtigt skidt regnskab sidste år, og det ser ikke meget bedre i år," siger Morten Lemvig, direktør, XDP Print.

Tegnet ny kapital

Til gengæld fik XDP i sidste uge en principbeslutning på plads med primært selskabets pengeinstitut, der ifølge Morten Lemvig betyder, at der bliver nytegnet en "ikke uvæsentlig kapital som gør, at vi både får ryddet op og sikres kapital til den fremtidige drift af selskabet."

Blandt andet bliver Morten Lemvigs lån til selskabet på to millioner kroner konverteret til aktier.

"Derudover bliver der nytegnet aktier for små 900.000 kroner, og jeg tegner selv aktier for yderligere to en halv millioner kroner. Endelig konverterer vores pengeinstitut en del af gælden til aktier. Så alt i alt ser det hele ganske fornuftigt ud," siger Morten Lemvig på et tidspunkt, da aftalen i princippet er på plads, men ikke underskrevet.

Minus 5,6 millioner

Forskellige uenigheder i kredsen af ejere bag XDP Print er ifølge direktøren brudt ud i lys lue.

Uden at fortabe sig i detaljer fortæller Morten Lemvig om et "voldsomt slagsmål i aktionærgruppen", som resulterede i både "noget fyring af aktionærer og også bortvisning".

"Det er klart, at når man ryger ind i sådan noget turbulens via aktionærkredsen, så kan det hurtigt mærkes på bundlinjen," siger Morten Lemvig.

XDP Print kom ud af 2008 med et "ikke tilfredsstillende" underskud på 5,6 millioner kroner ud af en bruttofortjeneste på knap 12 millioner kroner, og selskabet har også måttet sige farvel til egenkapitalen, der faldt fra 8,6 millioner kroner i 2007 til minus 1,2 millioner i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere