Artikel top billede

Symbian: Her er starten på vores open source-OS

Dannelsen af Symbian Foundation og den åbne Symbian-platform resulterer nu frigivelsen af den første del af kildekoden til den populære platform. OS'et kommer dog i hård konkurrence.

"We're Off and Running!"

Således markerer Symbian Foundation, at organisationen, der blev dannet, da Nokia overtog selskabet bag Symbian-platformen og gjorde den open source, at den første del kildekode til mobil-operativsystemet nu kan frigives.

Det drejer sig om kildekoden til sikkerhedspakken til Symbian, forklarer en Symbian-udvikler ved navn Craig H. på den officielle Symbian-sikkerhedsblog.

"I dag har vi nået en vigtig milepæl for os Symbian-sikkerhedsfolk og for Symbian-platformen i det hele taget. Kildekoden til OS Security package er nu tilgængelig under Eclipse Public License (EPL), og det er den første pakke, der officielt bliver flyttet fra den lukkede Symbian Foundation License (SFL) til at være open source under EPL."

Open source-mobiler på fremmarch

Det er lige omkring et år siden, at Nokia, på Symbians 10-års fødselsdag, meddelte, at man ville overtage Symbian og danne Symbian Foundation og en åben software-platform. Siden har finnerne arbejdet hårdt på at få projektet på skinner

Blandt de virksomheder, der indtil videre bakker op om projektet, er Sony Ericsson, LG, Fujitsu, Qualcomm, Texas Instruments, NTT docomo, Vodafone, 3 - og naturligvis Nokia.

Det åbne operativsystem er planlagt til at skulle lanceres i 2010.

Det vil kombinere Symbians S60-platform med UIQ-platformen, der blandt andet bruges på Sony Ericssons telefoner (og bygger på Symbian) og japanske NTT DoCoMos MOAP (Mobile Oriented Applications Platform).

Symbian er det mest mest anvendte mobil-operativsystem i verden, hvilket i høj grad skyldes, at det ligger på Nokia-telefonerne.

Det er dog ikke det eneste open source-projekt på mobil-fronten.

Der findes flere mobil-Linux-styresystemer, og specielt Google Android, der også er Linux-baseret, har i det seneste år trukket overskrifter.

Her har HTC været med til at give Google-styresystemet en god start med sine Android-baserede smartphones.

Også Palms nye Linux-baserede WebOS har imponeret mange på grund af det gennemførte interface og de iPhone-lignende navigations-muligheder.




IT-JOB

Businessmann A/S

DevOps Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Karrieremulighed inden for cybersikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere