Artikel top billede

"Hvis man ikke kan lide forandring, så er it-branchen, nok ikke det rigtige sted at være," sagde Steve Ballmer til Microsofts partnere, da han blev spurgt om, hvad skiftet til cloud-computing betyder for partnerne.

Ballmer: It er motoren i økonomisk genrejsning

Microsofts topchef har aldrig været mere optimistisk. I Vesteuropa er kunderne igen begyndt at investere de sidste par måneder.

NEW ORLEANS - Økonomisk nulstilling. Microsofts topchef Steve Ballmer hører til den voksende gruppe af topchefer og politikere, der hellere bruger ordet nulstilling i stedet for krise eller recession til at beskrive den nuværende økonomiske situation.

"Økonomien skulle simpelthen bankes ned. Før nulstillingen startede, udgjorde gælden i USA 300 procent af bruttonationalproduktet."

Sådan sagde Steve Ballmer, da han i en usædvanlig alvorlig og ydmyg tone talte til Microsofts partnere på den årlige partnerkonference, der finder sted frem til torsdag i New Orleans. Men hans hovedpointe var, at it bliver motoren i udviklingen af økonomien efter denne nulstilling.

Produktivitet og innovation

"Det vil ikke være ny gældsætning, der skaber økonomisk udvikling og vækst igen. Nej det vil være udvikling i produktivitet og innovation," sagde Steve Ballmer.

"It bliver den vigtigste drivkraft i genrejsningen af økonomien. Uanset om vi taler energi, forskning eller udvikling - alle de steder væksten skal komme fra vil være drevet af investering i it til at skabe den nødvendige udvikling i produktivitet og innovation," sagde Steve Ballmer.

"Jeg er mere optimistisk end nogensinde før. For vi har enorme forretningsmuligheder i vores branchen. Meget af teknologien er på plads og det samme gælder udviklingen af de næste generationer, nu skal vi sælge."

Forskning for ti milliarder

Microsoft investerer årligt lige under ti milliarder dollars i forskning og udvikling. Og med over en milliard Windows brugere og 500 millioner Office brugere er udgangspunktet for salg ikke så dårligt.

Lige nu sker der også et skift. Ifølge Alexander Stüger, der er topchef i Microsofts vesteuropæiske organisation, så har Microsoft de seneste måneder oplevet øget efterspørgsel fra virksomhederne.

I sin tale til partnerne lagde Steve Ballmer dog ikke skjul på, at der ikke er nogen grund til at vente på opsvinget. Forudsætningen for en bedre økonomisk udvikling er ifølge Ballmer nemlig salget af de mange nye produkter, som Microsoft lancerer i det kommende år med Windows 7 og Office 2010 som flagskibene.

"I skal sælge værktøjerne, der får gang i økonomien. Hvor kunderne tidligere talte om at gøre mere med mindre, så lyder det nu i stedet: med mindre gøre mere. Og selvom det lyder ens, så er udgangspunkterne vidt forskellige. Men husk, at der jo ikke er nogen, der fuldstændig har droppet innovationen," sagde Steve Ballmer.

Partnerskab i skyen

I spørgetimen efter talen blev Steve Ballmer spurgt direkte om, hvordan Microsoft vil håndtere skiftet fra pc-baseret databehandling til internetbaseret databehandling, når det gælder partnerne. Og svaret kom prompte i form af en understregning af, at den forretningsmodel, Microsoft nu har leveret for cloud-platformen Azure gør det muligt at give kunderne et reelt valg mellem at køre Microsofts produkter hjemme i virksomheden, gennem en hostingpartner eller som en cloud-løsning hos Microsoft.

"I det lange løb ligger forretningsmuligheden i at levere værdi i forbindelse med de hostede standardløsninger. Og så må vi bare konstatere, at hvis man ikke kan lide forandring, så er it-branchen, nok ikke det rigtige sted at være," sagde Steve Ballmer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere