Artikel top billede

Steve Ballmer og Microsoft er på vej til at ændre Microsofts forretning. Og det giver en udfordring for Microsofts partnere. Foto: Microsoft

Dna-forandring i Microsoft

Udvikling af kerneapplikationerne, en forretningsmodel for cloud computing samt et nyt partnerprogram ændrer Microsofts dna. Partnerfokus flytter fra teknologi til kundernes forretning.

Computerviews - I selskabets snart 35. år er en dna-forandring i gang hos Microsoft. De partnere, der reelt er Microsofts hænder, fødder og hjerner hos kunderne, er nødt til at skifte fokus.

Fokus hos partnerne skal flyttes eller udvides fra et afsæt i teknologi og funktion til løsning af opgaverne i brugernes forretning. Det er en klassisker i it-branchens softwarehuse. Men i tilfældet Microsoft har det voldsom effekt, fordi Microsoft er global leder på en række af de produkter, som anvendes til databehandling.

Nyheder og krav

Torsdag sluttede softwarehuset den årlige partnerkonference, som samler partnere fra hele verden for at skyde Microsofts finansår i gang med en flere dage lang salgspitch og muligheden for at netværke samt gøre forretning med andre af Microsofts partnere. Og sjældent har Microsoft på én gang kunnet tilbyde partnerne så mange nyheder og samtidig øget kravet til partnerne.

Det var kendt stof, at Microsoft i det nye finansår lancerer Windows 7, Office 2010, Windows Server 2008 R2 en ny Exchange Server og række andre nye produktversioner. Men en række af de detaljer, der kom frem, vakte opsigt.

For eksempel udvider Microsofts nu klassen af virtualiseringsværktøjer med applikationsvirtualisering som et supplement til server- og desktopvirtualisering. Selfservice BI skal give virksomheder mulighed for selv at skabe business intelligence-applikationer oven på regnearksapplikationen Excel og databasen SQL-server.

Model for cloud computing

Microsoft brugte også partnerkonferencen til at lancere en forretningsmodel for cloud computing i Windows Azure platformen. Modellen betyder, at Microsoft nu har skabt et fundament for aftaler, prissætning og lignende praktiske detaljer, der skal til for at gennemføre afvikling af løsninger på den infrastruktur i form af Windows, SQL og .Net Services, som Azure består af.

Med muligheden for at leje infrastrukturen til databehandling efter behov, vil det være muligt for partnere at bruge skyen som produktionsapparat. De bedste og hurtigste vil bruge den mulighed til at koncentrere sig om at løse kundernes forretningsmæssige udfordinger.

Omvendt vil der stadig være brug for partnere, der kan udvikle en Microsoft-løsning i konkurrence med Microsofts infrastruktur i skyen. Løsninger der skal hostes hos en partner eller kører i kundens eget datacenter.

Kravene øges

I det nye partnerprogram, som også blev præsenteret på denne uges partnerkonference, stiller Microsoft da også krav om større viden hos partnerne samt dokumentation af kundetilfredshed. Men alt andet lige fører konkurrencen mellem infrastruktur i skyen eller datacenteret til, at partnerne i salget skal fokusere på de udfordringer, som kunderne skal bruge teknologien til at løse.

Dette krav om forretningsorientering sideløbende med højere tekniske krav har længe været på it-verdenens dagsorden. Men som i andre tilfælde, så er det først når Microsoft bevæger sig, at verden bevæger sig. Alene fordi Windows har over en milliard brugere i verden og Office omkring 500 millioner.

Så udviklingen er uundgåelig. Hastigheden er en anden sag. Jo hurtigere den går, desto større gavn får brugerne af afkastet fra it-investeringer. For jo nemmere det er at få it-hjælp til at løse forretningsmæssige udfordringer, desto bedre er afkastet af investeringen.

Videnoverførsel

Derfor står Microsoft og partnerne med en kæmpe opgave og en anden klassisk udfordring i it-branchens partnerskaber. Hvordan sikrer en leverandør, at partnerne hurtigst muligt får den nødvendige viden om et produkt eller service - om teknologien og specifikationener, det kommercielle potentiale og markedsføringsværktøjerne til at sælge dem.

Den videnoverførsel har Microsoft gennem det sidste par år arbejdet systematisk med i et program, der hedder Services Ready. Her udvikler en lille gruppe sammen med større partnere en samlet proces for, hvordan en service bringes til markedet ved at definere teknologier, kommercielt potentiale, markedsføringsværktøjer og lignende.

Processerne bliver testet, når Microsoft og partneren i fællesskab gennemfører projekter for rigtige kunder. Herefter kan processen frigives til anvendelse i partnerprogrammet og services ready-gruppen starte forfra.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere