Artikel top billede

Microsoft-topchef slog koldt vand i blodet. Det sparede muligvis Microsoft for 224 milliader kroner i Yahoo-handlen.

Microsofts drømmemål - Yahoos selvmål?

ComputerViews: Microsoft-Yahoo-partnerskabet har været længe undervejs og haft mange intriger. Noget tyder dog på, at Steve Ballmer bliver forholdets suveræne vinder.

ComputerViews: "Business er sådan et spil, hvor man spiller to gange 45 minutter, og så vinder Microsoft til sidst."

Sådan kunne man med en let omskrivning af fodboldspilleren Gary Linekers legendariske citat opsummere gårsdagens partnerskab mellem Microsoft og Yahoo.

For er der noget, de færreste analytikere i dag er i tvivl om, så er det, at Microsoft ved at indgå aftalen med Yahoo har scoret et sandt drømmemål mod et efterhånden mere og mere modløst og desperat Yahoo-mandskab.

Drømmebryllup blev fornuftsægteskab

For Yahoo er der i hvert fald tale om en nedtur af utrolige dimensioner - både for aktiekursen og mulighederne for at få en tiltrængt kapitalindsprøjtning.

Det, der begyndte som et gigant-bryllup med det hele betalt for Yahoo, er nu endt i et rent fornuftsægteskab, hvor Microsoft ikke betaler mere end allerhøjst nødvendigt for at få det, selskabet har behov for.

Nemlig at få dets nye storsatsning af en søgemaskine, Bing, ud på Yahoos stærkt trafikerede portaler.

Desperation og fatale fejlskøn

Det var ellers Microsoft, der indledte frieriet og var desperate i en grad, så topdog Ballmer var villig til at lægge utrolige 224 milliarder på bordet for at overtage hele Yahoo-imperiet.

Dengang blev det et 'nej' fra daværende Yahoo-topchef Jerry Yang.

Et fatalt nej, skulle det vise sig. Aktiekursen tordnede i bund og aktionærerne var rasende og forlangte hans afgang, hvilket da også kom kort tid efter.

Nu, hvor den første totale fortabelse i den kostbare partner havde lagt sig, fandt Steve Ballmer og Microsoft ud af, at det måske i virkeligheden ikke var det smarteste at overtage rub og stub i Yahoo.

'Har vi mon brug for det hele?,' må de have spurgt sig selv i Redmond.

Konklusionen var et rungende 'nej'.

Nej tak til ægteskabelige problemer

Microsoft byggede i stedet sin egen søgemaskine Bing og var nu mest interesseret i at få den eksponering, Yahoo kunne give den nye Google-konkurrent.

Havde Microsoft overtaget hele Yahoo, ville der unægtelig melde sig flere spørgsmål, udover altså at brænde de flere hundrede milliarder af.

Der ville have været en kæmpe opgave i at integrere de to virksomheder. Tusindvis af ansatte ville skulle omskoles, tilpasses. Kulturerne skulle enes. For ikke at tale om hele den teknologiske del, der også skulle forenes. En kæmpe opgave.

Ved kun at indgå det begrænsede partnerskab holder Microsoft fokus og undgår de enorme logistik-problemer, der typisk kan opstå, når man flytter sammen sådan for alvor.

Som en analytiker lakonisk formulerede det i det amerikanske erhvervsmagasin Forbes: "Microsoft får sin mælk uden at have købt selve koen."

At han kan have ret, bekræftede Yahoo-aktiekursen da også efter aftaleindgåelsen i går. Den faldt nemlig med hele 12 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere