Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Siden det i marts fremlagte årsregnskab, er SimCorps aktiekurs steget fra lige under 600 til godt og vel kurs 900. PR-foto

Ny SimCorp Dimension følger langsigtet strategi

Det danske softwarehus SimCorp udgiver ny version af flagskibet Dimension. Det vil dog ikke rykke noget ved firmaets markedsposition, vurderer analytiker.

SimCorp udvikler software til virksomheder, der lever af at købe og sælge værdipapirer, og firmaets flagskibsprodukt Dimension udmærker sig ved, at det i ét samlet system kan styre hele den proces, det er at handle med værdipapirer.

I version 4.6, der netop er lanceret, er der især lagt vægt på funktioner, der kan hjælpe kunder igennem finanskrisen, som eksempelvis bedre kontrolmuligheder og forbedret risikostyring.

"I lyset af finanskrisen har vi sat fokus på nogle områder, hvor vi mener, det vil have positiv indvirkning på vores kunders forretning, uden at vi er gået uden for rammerne af vores strategiske udviklingsplan," siger administrerende direktør for SimCorp, Peter Ravn.

Han fortæller desuden, at virksomheden under krisen har prøvet at være mere proaktiv i forhold til at formidle viden om blandt andet risikostyring og effektivisering i forvaltning af værdipapirer.

Ny version - ingen revolution

På trods af de nye funktioner tror Per Andersen, som er direktør i analysefirmaet IDC, dog ikke, at den nye version vil have nogen særlig betydning for SimCorps markedsposition.

"Det følger selskabets strategi med et produkt, hvis funktionalitet hele tiden udvikler sig. Jeg ser det ikke som nogen revolution men snarere evolution, hvor man stille og roligt følger med markedet, og ikke forsøger at tage for store chancer og risici," siger Per Andersen.

Stabil optur

For et softwarehus, der udvikler systemer målrettet den finansielle sektor, skulle man tro, at det nuværende økonomiske klima ville være et barskt terræn at navigere rundt i. Men hos SimCorp formår man øjensynligt at vende dårlige tider til egen fordel. Således har selskabet en forventet omsætningsvækst i 2009 på 10 procent, hvilket er noget mere, end hvad markedet som helhed forventer.

"Det er et hårdt marked givet den turbulens, der har været inden for den finansielle sektor, og det er imponerende, at SimCorp er i stand til at fortsætte den gode og stabil vækst," siger Per Andersen fra IDC Nordic.

Han peger på, at man finder en del af årsagen til den stabile vækst i, at SimCorp har været dygtige til at satse på de sikre markeder i Europa, som har været Tyskland og Norden, og senest er blevet udvidet til Frankrig og Luxemburg.

Siden det i marts fremlagte årsregnskab, er SimCorps aktiekurs steget fra lige under 600 til godt og vel kurs 900 i dag. Det skal dog ses i lyset af en generel stigning i aktiemarkedet, men flere analytikere peger også på betydningen af, at SimCorp i perioden - på trods af skepsis - har været i stand til at levere de forventede resultater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere