Artikel top billede

Microsoft afviser aktiv dødshjælp til IE6

Søgegiganter og web-udviklere presser stadig på for at få internetbrugere til at skifte Internet Explorer 6 ud med en mere moderne browser. Microsoft er ikke klar til at trække support-stikket.

Der bruges mange mandetimer på at tilpasse websiders design, så de ser rigtige ud i den aldrende version 6 af Microsofts Internet Explorer (IE6). Og det er webudviklere verden over ved at være godt trætte af.

Men på trods af sine mere end otte år på bagen, er IE6 stadig verdens mest benyttede internetbrowser med en markedsandel på næsten 27 procent ifølge Net Applications.

Det skal være slut nu. I hvert fald hvis det står til den sammenslutning af web-entreprenører, der i sidste uge søsatte kampagnen IE6 No More, hvis mål er, at få folk til at opgradere deres browser.

Også Google og Digg råber til kamp mod den forældede browser.

Google hiver stikket

I længere tid har Google bedt sine brugere af blandt andet Gmail om at skrotte IE6. Det er dog stadig muligt at bruge den populære tjeneste sammen med den pensionsmodne browser. Men i denne uge valgte Google at skrue bissen på og lukke adgangen til det sociale netværk Orkut for IE6-brugere.

Orkut er det mest udbredte sociale netværk i Brasilien, og når IE6-brugere i dag forsøger at tilgå siden, mødes de med en meddelelse om, at de bliver nødt til at opgradere til Internet Explorer 8, Chrome eller Firefox.

Også hos den sociale bogmærke-tjeneste Digg overvejer man at smide IE6 ud i kulden.

"Her hos Digg bruger vores designere og udviklere meget tid på at sikre, at vores site fungerer på IE6 - en browser der er otte år gammel, og som er blevet opfulgt af to nye versioner. Det optager tid vi kunne bruge til at gøre Digg bedre," skriver Digg-uvikler Mark Trammel på sin blog.

Han regner med, at Digg til at starte med vil blokere for de funktioner, som besøgende skal være logget ind for at bruge.

Microsoft holder fast

Som et svar på den megen debat om IE6 skrev Chefen for Microsofts Internet Explorer team Dean Hachamovitch et indlæg på den officielle Internet Explorer blog, hvor han forsvarer Microsofts fortsatte support af den forhadte browser.

"Det er ikke en mulighed at droppe support af IE6, fordi vi har forpligtet os til at supportere den Internet Explorer, der fulgte med Windows i resten af styresystemets levetid," skriver han.

Ser man på markedsandelen for de forskellige browsere, der er på markedet, giver det da også god mening, at Microsoft endnu ikke ønsker at slippe grebet om IE6.

Samlet set er der flest, der bruger Internet Explorer 7 eller 8, der således i dag har en samlet markedsandel på 37 procent.

Selvom markedsandelen er faldet støt efter udruldningen af Internet Explorer 7 i 2007 og senere Internet Explorer 8, er Internet Explorer 6 stadig den enkelte browser, der har den største markedsandel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere