Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Flere pc-producenter har allerede udviklet smartphones. Dell har dog hidtil manglet.

Dell-smartphone på vej til kineserne

Dell bekræfter, at selskabet er på vej med et "mobil-produkt" til det kinesiske marked. Kortene holdes dog fortsat tæt til kroppen hos pc-giganten.

Computerworld News Service: Pc-producenten Dell vil begynde at sælge en mobiltelefon i Kina, men den er endnu ikke kommet på markedet, fortæller virksomheden.

På trods af rygter om, at Dell allerede har introduceret en ny telefon i Kina, siger virksomheden, at den kun har bekræftet at være i gang med "udviklingen af et mobil-produkt for China Mobile."

Dell har rigtigt nok fremvist nogle telefon-prototyper, men har ikke offentliggjort detaljer om form eller udgivelsestidspunkt, fastslår talsmand for Dell, Andrew Bowins.

Selv om der er fremkommet mange billeder af prototypen online, der tydeligt viser, at vi har at gøre med en mobiltelefon, så vil Dell ikke sige direkte, at det faktisk er en telefon, der arbejdes på. I stedet bekræfter virksomheden kun "udviklingen af et mobilprodukt" for verdens største mobiloperatør.

Wall Street Journal citerer en talskvinde fra China Mobile, som siger, at Dells nye håndsæt kaldes mini31 og vil understøtte operatørens nye applikations-butik.

Pc-producenten støtter China Mobiles udvikling af Ophone, som er en åben platform for mobilsoftware til det mobile internet, siger Dell. Virksomheden afviser at oplyse, hvilket styresystem dens ny mobilprodukt kommer til at bruge.

Tidligere rygter har forbundet en Android-telefon fra Lenovo med Ophone.

Dell deltog i en China Mobile-begivenhed, da operatøren offentliggjorde sin mobilapplikations-butik, oplyser Bowins.

Hård konkurrence på markedet

Hele året har der cirkuleret rygter om en ny telefon fra Dell. Pc-producenten lavede engang en håndholdt enhed, Axim PDA, men stoppede produktionen i 2007.

Dell vil ikke kommentere, om virksomheden har til hensigt at introducere en telefon i andre regioner end Kina. Hvis det er tilfældet, kommer virksomheden til at gå ind i et i stigende grad overfyldt og konkurrencepræget marked.

Introduktionen af iPhone og de efterfølgende udfordrere, såsom Palm Pre og Android-mobiler, har ændret kundernes forventninger til, hvordan smartphones skal se ud, og hvad de skal kunne.

Men markedet for mobiltelefoner vokser dog fortsat, og Kina er verdens største mobiltelefonmarked, så det kan være, at Dell håber på at kunne drage fordel af begge disse tendenser.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere