Leder: Karsten Ree på sisyfos-arbejde

Computerworld mener: Karsten Ree får sit at se til i arbejdet med at få Zepto på benene igen.

Computerworld mener: På trods af, at informationsteknologi ­ikke har hans interesse, ejer forretningsmanden Karsten Ree nu hardwareproducenten Zepto.

Ud over de 83 procent af ­aktierne har han også indtaget direktørstolen - om end kun for en periode - i en af de mest betydende danske hardwarevirksomheder i dette årti.

Nu skal dansk erhvervslivs eventyrer så rulle stenen videre op ad bjerget og håbe på, at han kan bryde forbandelsen, så stenen ikke lander for foden af bjerget igen, og arbejdet må starte forfra.

For det er ikke kun i sisysfosmyten, det går sådan.

Op og op og op og op
Hardwareproduktion i Danmark har det med at udvikle sig til netop sisyfosarbejde.

Sisyfos er i græsk mytologi en helt og en tidligere konge af Korinth, søn af Aiolos og Enarete, og var dømt til, at han til evig tid skulle rulle en sten op ad en bjergside.

Hver gang han næsten er ved toppen ruller stenen fra ham og ender ved bjergets fod. Han må så begynde forfra - et sisyfosarbejde.

Det danske svar på Dell?
For snart tre år siden spurgte vi på denne plads, om Zepto kunne blive et dansk svar på Dell.

For efter børsnoteringen i 2006, så mulighederne for produktionen af bærbare computere i Hedehusene mellem Roskilde og København nærmest ud til at være ubegrænsede.

"Vi har skruet vores koncept sammen, så vi går efter den procent af købene af bærbare computere, der vil have de nyeste teknologier i deres pc samtidig med, at der er kælet for designet. Det mener jeg absolut ikke er urealistisk."

Sådan udlagde stifter og tidligere storak­tionær Lasse Frost teksten i januar 2007.

Uden distributører og forhandlere som mellemmænd og konfigureret direkte efter kundens ønske via netbaserede ordrer, lignede det en Dell-model med design.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af hjemmearbejdende medarbejdede og et stadig mere omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller helt nye krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder vil derfor i gang med intelligent monitorering af data, infrastruktur og fokuseret sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side heller ikke budget til kostbare projekter – eller lyst til at blive afhængig af dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en standardiseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.