Artikel top billede

Ivor Canavan, der er topchef hos CSC i Danmark, kan glæde sig over øget salg, men bundlinjen er stadig rød. Foto: Torben Klint. (Foto: Torben Klint)

CSC Danmarks bundlinje er igen rød

It-firmaet CSC kører stadig med underskud i Danmark, men der er markant fremgang af spore, når alt er gjort op.

15 millioner kroner farvet med rødt.

Sådan ser resultatet efter skat ud hos CSC Danmark. Det er dog noget bedre end sidste år, da selskabet stod med et underskud på 126 millioner kroner.

Årsregnskabet for 2008/2009 afslører, at der er en pæn vækst i virksomhedens omsætning. Det er specielt det, der er med til at nedbringe underskuddet efter skat.

Ifølge selskabet er det hovedsageligt flere opgaver fra storkunder som TDC og Berlingske Media, der presser omsætningen op med cirka 200 millioner kroner i forhold til forrige år. Dertil har også offentlige opgaver hos Skat, Rigspolitiet og CPR-kontoret trukket salget op.

"Til trods for den finansielle krise har virksomheden udbygget forretningen ved at fokusere på service- og leverancekvalitet samt optimering af forretningsprocesser for vores kunder," lyder det fra Ivor Canavan, der er administrerende direktør hos CSC Danmark, i en pressemeddelelse.

Datacenter mere effektivt

Omsætningen steg i 2008/09 til 3,85 milliarder kroner mod 3,64 året før, og det medførte, at resultatet af driften før afskrivninger og særlige poster (EBITDA) endte på 425 millioner kroner mod 137,6 millioner året før. En markant fremgang, men altså stadig røde tal efter skat.

Ivor Canavan har tidligere givet udtryk for, at der er meget intens konkurrence i Danmark mellem CSC, KMD og IBM.

"Vi ser nogle af de store gå sammen. Og jeg kan godt tænke lidt over, om Danmark kan bære at have tre store datacenterleverandører. I dag er der CSC, IBM og KMD," fortalte Ivor Canavan i oktober sidste år.

Det er netop en effektivisering af CSC's datacenter i København, der har bidraget positivt til driften, skriver CSC i pressemeddelelsen.

Har været i problemer

CSC's resultat i dag er trods underskuddet betydeligt bedre end sidste år, da resultatet efter skat endte på minus 126 millioner kroner i 2007/08-regnskabet.

Det hang især sammen med en række problemer, som virksomheden stødte ind i tilbage i 2007.

Dengang var virksomheden skyld i, at to store it-projekter bestilt af staten blev forsinket. Det drejede sig om digitalisering af tinglysning samt Skats systemer. Sidstnævnte problem medførte blandt andet, at IBM fik yderligere problemer med leverancen af systemer til Skat.

CSC Danmark har i dag 3184 ansatte mod 2596 et år tidligere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere