Illu: Eric Hewitt

Ny Gnome skifter motor

Den nye udgave af skrivebordsmiljøet Gnome er klar. Browseren har skiftet motor, og flere af dine kabler kan du arkivere lodret.

Skrivebordsmiljøet Gnome, der blandt andet anvendes i de populære Ubuntu-distributioner, har fået en overhaling og er netop blevet frigivet i den nye version 2.28.

Gnome er open source-kildekode, og den forsyner brugerne med skrivebordsværktøjer som e-mail/postprogram, groupware, multimedier og browser.

Derudover er Gnome også en platform til programudviklere til såvel skrivebordet som mobile enheder.

Den nye version byder naturligvis på fejlrettelser, men rummer også flere tilføjelser.

Applikationen er for første gang blevet forsynet med modulet Gnome Bluetooth, der understøtter et hav af Bluetooth-enheder, som eksempelvis mus, tastaturer og headset.

Modulet gør det også muligt at gå på nettet via mobilen uden kabel.

Ny browser-motor
Browseren i Gnome, der bærer navnet Epiphany, har fået sprættet maven op og skiftet visningsmotor fra Gecko, der kommer fra Mozilla til WebKit, der benyttes i Google Chrome, Apple Safari og KDE's Konqueror.

Skiftet til WebKit er ifølge Gnomes udgivelsesnoter valgt for at rette en række gamle fejl, der skyldes Gecko.

Det virker dog ikke helt fejlfrit endnu. Motorskiftet har nemlig betydet, at nogle brugere ikke er i stand til at gemme logind og kodeord i formularer.

Det skulle dog være på plads ved næste udgivelsescyklus.

Der bydes også på bedre strømstyring, der nu understøtter bærbare med flere batterier og disk-spin-ned.

Alle nyhederne kan ses i udgivelsesnoterne.

Den første Linux-distribution, der vil være forsynet med Gnome-skrivebordet, bliver Ubuntu 9.10.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Undersøgelse: En mistet pc koster i gennemsnit virksomheder mellem 200.000 og 300.000 kr.
Datasikkerhed handler ikke blot om hackere, som forvolder stor skade fra deres skjulesteder rundt omkring i verden. Det handler i lige så høj grad om sløseri eller kriminalitet fra organisationens egne medarbejdere. Det lyder umiddelbart tilforladeligt, men når en medarbejder mister sin pc eller smartphone, er konsekvenserne til at tage og føle på. En mistet pc koster mellem 200.000 og 300.000, og der stjæles ca. 36.000 pc’er om året i Danmark. I dette whitepaper kan du læse om hvordan du sikrer dig imod at dette sker i din virksomhed.