Illu: Eric Hewitt

Ny Gnome skifter motor

Den nye udgave af skrivebordsmiljøet Gnome er klar. Browseren har skiftet motor, og flere af dine kabler kan du arkivere lodret.

Skrivebordsmiljøet Gnome, der blandt andet anvendes i de populære Ubuntu-distributioner, har fået en overhaling og er netop blevet frigivet i den nye version 2.28.

Gnome er open source-kildekode, og den forsyner brugerne med skrivebordsværktøjer som e-mail/postprogram, groupware, multimedier og browser.

Derudover er Gnome også en platform til programudviklere til såvel skrivebordet som mobile enheder.

Den nye version byder naturligvis på fejlrettelser, men rummer også flere tilføjelser.

Applikationen er for første gang blevet forsynet med modulet Gnome Bluetooth, der understøtter et hav af Bluetooth-enheder, som eksempelvis mus, tastaturer og headset.

Modulet gør det også muligt at gå på nettet via mobilen uden kabel.

Ny browser-motor
Browseren i Gnome, der bærer navnet Epiphany, har fået sprættet maven op og skiftet visningsmotor fra Gecko, der kommer fra Mozilla til WebKit, der benyttes i Google Chrome, Apple Safari og KDE's Konqueror.

Skiftet til WebKit er ifølge Gnomes udgivelsesnoter valgt for at rette en række gamle fejl, der skyldes Gecko.

Det virker dog ikke helt fejlfrit endnu. Motorskiftet har nemlig betydet, at nogle brugere ikke er i stand til at gemme logind og kodeord i formularer.

Det skulle dog være på plads ved næste udgivelsescyklus.

Der bydes også på bedre strømstyring, der nu understøtter bærbare med flere batterier og disk-spin-ned.

Alle nyhederne kan ses i udgivelsesnoterne.

Den første Linux-distribution, der vil være forsynet med Gnome-skrivebordet, bliver Ubuntu 9.10.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.