Illu: Eric Hewitt

Ny Gnome skifter motor

Den nye udgave af skrivebordsmiljøet Gnome er klar. Browseren har skiftet motor, og flere af dine kabler kan du arkivere lodret.

Skrivebordsmiljøet Gnome, der blandt andet anvendes i de populære Ubuntu-distributioner, har fået en overhaling og er netop blevet frigivet i den nye version 2.28.

Gnome er open source-kildekode, og den forsyner brugerne med skrivebordsværktøjer som e-mail/postprogram, groupware, multimedier og browser.

Derudover er Gnome også en platform til programudviklere til såvel skrivebordet som mobile enheder.

Den nye version byder naturligvis på fejlrettelser, men rummer også flere tilføjelser.

Applikationen er for første gang blevet forsynet med modulet Gnome Bluetooth, der understøtter et hav af Bluetooth-enheder, som eksempelvis mus, tastaturer og headset.

Modulet gør det også muligt at gå på nettet via mobilen uden kabel.

Ny browser-motor
Browseren i Gnome, der bærer navnet Epiphany, har fået sprættet maven op og skiftet visningsmotor fra Gecko, der kommer fra Mozilla til WebKit, der benyttes i Google Chrome, Apple Safari og KDE's Konqueror.

Skiftet til WebKit er ifølge Gnomes udgivelsesnoter valgt for at rette en række gamle fejl, der skyldes Gecko.

Det virker dog ikke helt fejlfrit endnu. Motorskiftet har nemlig betydet, at nogle brugere ikke er i stand til at gemme logind og kodeord i formularer.

Det skulle dog være på plads ved næste udgivelsescyklus.

Der bydes også på bedre strømstyring, der nu understøtter bærbare med flere batterier og disk-spin-ned.

Alle nyhederne kan ses i udgivelsesnoterne.

Den første Linux-distribution, der vil være forsynet med Gnome-skrivebordet, bliver Ubuntu 9.10.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Guldkorn fra it-toppen: Det skal CIO'en fokusere på i 2019
Første del: Hvad skal stå øverst på din strategiske dosmerseddel i 2019? Er det i år, I skal igang med blockchain, eller er det måske på tide at få taget et alvorsord med topchefen om, hvordan it kan bidrage til forretningen? Computerworld har spurgt en række profiler fra it-toppen om, hvad de mener, at du skal have fokus på det kommende år.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Ny rapport – Vi har målt jobglæden i 20 udvalgte it-virksomheder
IT-specialister er blandt de mest eftertragtede faggrupper på det danske arbejdsmarked, og der er hård konkurrence om kandidater til ledige stillinger. Den første samlede jobglædeundersøgelse på it-jobmarkedet tyder imidlertid på, at it-specialister i vidt omfang mangler viden om, hvad virksomheder i branchen kan tilbyde dem som medarbejdere. Undersøgelsen er gennemført primo oktober 2018 og giver et unikt indblik i, hvilke faktorer it-specialister på det danske arbejdsmarked lægger vægt på i deres valg af arbejdsplads.