Artikel top billede

Illu: Eric Hewitt

Ny Gnome skifter motor

Den nye udgave af skrivebordsmiljøet Gnome er klar. Browseren har skiftet motor, og flere af dine kabler kan du arkivere lodret.

Skrivebordsmiljøet Gnome, der blandt andet anvendes i de populære Ubuntu-distributioner, har fået en overhaling og er netop blevet frigivet i den nye version 2.28.

Gnome er open source-kildekode, og den forsyner brugerne med skrivebordsværktøjer som e-mail/postprogram, groupware, multimedier og browser.

Derudover er Gnome også en platform til programudviklere til såvel skrivebordet som mobile enheder.

Den nye version byder naturligvis på fejlrettelser, men rummer også flere tilføjelser.

Applikationen er for første gang blevet forsynet med modulet Gnome Bluetooth, der understøtter et hav af Bluetooth-enheder, som eksempelvis mus, tastaturer og headset.

Modulet gør det også muligt at gå på nettet via mobilen uden kabel.

Ny browser-motor

Browseren i Gnome, der bærer navnet Epiphany, har fået sprættet maven op og skiftet visningsmotor fra Gecko, der kommer fra Mozilla til WebKit, der benyttes i Google Chrome, Apple Safari og KDE's Konqueror.

Skiftet til WebKit er ifølge Gnomes udgivelsesnoter valgt for at rette en række gamle fejl, der skyldes Gecko.

Det virker dog ikke helt fejlfrit endnu. Motorskiftet har nemlig betydet, at nogle brugere ikke er i stand til at gemme logind og kodeord i formularer.

Det skulle dog være på plads ved næste udgivelsescyklus.

Der bydes også på bedre strømstyring, der nu understøtter bærbare med flere batterier og disk-spin-ned.

Alle nyhederne kan ses i udgivelsesnoterne.

Den første Linux-distribution, der vil være forsynet med Gnome-skrivebordet, bliver Ubuntu 9.10.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere