It-firmaer på hugst - de store fusioner er over os

ComputerViews: Verdens største hardware-selskaber køber op som rasende blandt it-service-selskaberne. Det sender markante signaler til omverdenen om it-industriens tilstand.

ComputerViews: Det er en kendt sag, at en krise fører til oprydning og udskilning.

Virksomhederne i enhver industri forsøger at rykke sammen, når pengene bliver små, og overlevelse er hoved-samtaleemnet i både kantinen og på direktionsgangen.

Det betyder med andre ord, at de pengestærke virksomheder har mere end almindelig gode muligheder for at gå på hugst, mens de penge-svage virksomheder kun kan håbe på at blive opkøbt eller fusionere, og de uheldige eller dårlige virksomheder må dreje nøglen om.

Sådan er det også i it-branchen, hvor finanskrisen har udløst en konsolideringsbølge med deltagelse af en lang række af de allerstørste it-virksomheder.

Alene i de seneste to uger er der blevet indgået to meget store milliard-fusioner, hvor et par af klodens største hardware-producenter har underskrevet opkøbs-kontrakter med hver sin stor-spiller inden for it-service.

Xerox købte Affiliated Computer Services for 32 milliarder kroner. En uge tidligere købte Dell Perot Systems for mere end 20 milliarder kroner - en aftale, som Dells danske direktør, Stig Jørgensen, fortæller mere om her.

Også HP har været på banen med opkøbet af EDS sidste år og dermed fik nok volumen til at gåi kødet på mægtige IBM på service-området, mens Adobe har købt Omniture.

Sammentræknings-bevægelse
De mange opkøb for milliarder af kroner er tydeligt tegn på den sammentræknings-bevægelse, der har fundet sted i den seneste tid, hvor de store og mægtige hardware-producenter har været på hugst blandt it-service-selskaberne.

Der er altså tale om, at hardware-producenterne vil have fingre i selskaber, der groft sagt leverer alt fra konsulent-bistand over integration af computer-systemer og monitorering af forretnings-processerne til bogholderi, support og en stribe andre ting.

Ifølge hardware-producenterne skyldes deres interesse for service-virksomhederne, at flere og flere kunder vil have komplette eller næsten komplette it-løsninger fra én og samme leverandør - såkaldt 'one stop-shopping'. Det er selskaberne nødt til at honorere, hvis de fortsat skal være konkurrencedygtige.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.