Artikel top billede

Ny Wi-Fi-teknologi tillader peer-to-peer

Ny standard gør det muligt at koble Wi-Fi-enheder direkte til hinanden uden brug af et hotspot.

Wi-Fi Alliance, der blandt andre tæller Intel, Cisco, Microsoft og Apple, er på trapperne med en Wi-Fi-teknologi, der gør det muligt at koble Wi-Fi-enheder direkte sammen uden brug af et hotspot.

Dermed bliver det lettere at dele indhold mellem mobiltelefoner og computere, der undersøtter Wi-Fi, ligesom for eksempel opkobling til en printer kan foretages uden om selve netværket.

Wi-Fi Alliance meddeler, at man næsten er færdig med specifikationen, og både Businessweek og Engadget skriver, at Wi-Fi Alliance fra næste sommer vil begynde at godkende nye produkter til teknologien med stemplet "Wi-Fi CERTIFIED Wi-Fi Direct."

Wi-Fi peer-to-peer

Wi-Fi Direct, der tidligere blev udviklet under kodenavnet "Wi-Fi peer-to-peer," kan implementers på alt lige fra mobiltelefoner og bærbare computere til printere og høretelefoner.

"Wi-Fi Direct repræsenterer et spring fremad for vores industri. Wi-Fi-brugere over hele verden vil få gavn af en teknologi-løsning til at overføre indhold eller dele applikationer hurtigt og let mellem enheder, selv når der ikke er noget Wi-Fi adgangspunkt i nærheden," udtaler lederen af Wi-Fi Alliance Edgar Figueroa i en pressemeddelse.

Ifølge meddelsen fra Wi-Fi Alliance vil Wi-Fi Direct understøtte WPA2-sikkerhed og hvad angår rækkevidde og hastighed mellem enhederne, er det de samme, som man kan opleve, når man på sædvanlig vis er koblet op til et hotspot.

Wi-Fi-standarden 802.11n, der netop er godkendt, understøtter hastigheder på op til 600 Mbit/s, mens man med forgængeren 802.11g maksimalt kan nå op på 54 Mbit/s.

Konkurrent til Bluetooth?

Meddelsen fra Wi-Fi Alliance kommer samtidig med, at der arbejdes på højtryk på den kommende Bluetooth 3.0-standard, der vil øge hastigheden til 24 megabit i sekundet fra tre megabit i sekundet.

Selvom der er tale om Blouetooth-teknologien, anvender 3.0-standarden 802.11n-protokollen fra Wi-Fi til at opnå de høje hastigheder.

"Vi forventer, at Bluetooth 3.0 vil finde vej ind i pc'er, mobiltelefoner, videokameraer, kameraer, tv, digitale fremvisere - ethvert produkt, som forbrugeren bruger til at overføre store datafiler såsom video, fotografier eller endda hele musikbiblioteker," har Michael Foley, leder af Bluetooth Special Interest Group, tidligere udtalt.

Mens WiFi generelt har den fordel, at rækkevidden er længere en med Bluetooth, så er Bluetooth omvendt kendt for at have et lavt energiforbrug i forhold til WiFi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere