Googles produktdirektør, Marissa Mayer, løfter sløret for Googles nye tiltag inden for realtidssøgning på sociale tjenester. Foto: Google

Sociale netværk i nyt samarbejde med søgegiganter

De to store teknologifirmaer Microsoft og Google annoncerer begge samarbejde med et af it-branchens mest ombejlede firmaer. Det giver for alvor brugerne magten, mener web 2.0-ekspert.

Det er blevet sagt mange gange, men nu tager brugerne for alvor magten over kommunikationen på nettet.

Meget snart bliver det nemlig muligt for brugere af Bing og Google at søge i realtid på tweets, de såkaldte beskeder fra Twitter.

På Web 2.0-messen i San Francisco annoncerede Microsoft en aftale om at kunne bringe både Facebook-opdateringer og tweets.

Få timer senere kunne Marissa Mayer, produktdirektør hos Google, annoncere en tilsvarende aftale med Twitter samtidig med, at hun kunne løfte sløret for en hel ny Google-tjeneste under navnet Social Search.

"Hos Google er det vores mål at udvikle den mest omfattende, relevante og hurtigste søgning i verden. En ny type af data er opstået de seneste par år: Realtidsopdateringer som dem på Twitter er dukket op ikke blot som en ny måde for folk at kommunikere på, men også som en interessant datakilde for, hvad der lige nu sker i forhold til et bestemt emne," skriver Marissa Mayer på Google Blog om selskabets nye aftale.

Sociale tjenester bliver seriøse
Anna Ebbesen er rådgiver i webbureauet Advice Digital. Hun har sammen med Astrig Haug skrevet bogen 'Lyt til elefanterne', der handler om digital kommunikation i praksis. Annonceringerne fra Microsoft og Google betyder ifølge hende, at virksomhederne i langt højere grad bliver nødt til at tage de sociale tjenester seriøst.

"Integrationen af sociale tjenester i Bing og Google betyder, at brugernes mening om et bestemt produkt i langt højere grad kommer til at få en betydning for det samlede mediebillede," siger Anna Ebbesen.

Hun mener, at det overvejende er positivt for de sociale tjenester, at det nu er langt mere tilgængeligt at søge på, hvad folk mener om et bestemt emne. Men hun advarer samtidig om, at der er nogle brugere, der kan blive overrasket på en uheldig måde.

"Der er nogle brugere, der ikke lige tænker over, hvad de skriver af statusopdateringer og tweets. Derfor kan der være nogen, der måske lige tænker sig en ekstra gang, når de vil publicere noget på Facebook eller Twitter," siger Anna Ebbesen.

Twitter får gennemslagskraft
Med udbredelsen til verdens to største søgemaskiner kan Twitter pludselig få væsentlig større gennemslagskraft end før, mener Anna Ebbesen.

"Det er klart, at en direktør i et firma vil være langt mere opmærksom på tendenser hos kunderne, hvis han via en google-søgning får noget negativ omtale på en social tjeneste," fortæller Anna Ebbesen.

Det betyder ifølge Anna Ebbesen, at virksomhederne i langt højere grad er opmærksomme på, hvordan de fremstår på de sociale tjenester. Men virksomhederne kan også i højere grad se, hvordan deres kunder tager imod nye produkter. Derfor vil virksomhederne i langt højere grad bevæge sig ud på de sociale tjenester og bruge dem til markedsføring.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere

Flere dybdegående Computerworld artikler

Morgen-briefing: Apples Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben / Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy / Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma / Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter

Tim Cook bønfalder kineserne: Hold jeres økonomi åben. Toke Kruse sælger selskab bag amerikansk udgave af Billy. Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen investerer i gamer-firma. Tidligere Superliga-profil har succes med at sælge trådløse hovedtelefoner. Fængslet Huawei-chef var vild med Apple-produkter og så har HP udnævnt Edgemo til årets danske partner.

Ugen i tech: Stort læk - så kraftige bliver Intels grafikkort i efteråret / Ny dansk operatør er klar med eSIM / Apple på vej med smart trådløs funktion
2 Spiltest: The Division 2 lever op til de høje forventninger
Er dit nye job inden for it-support? Find dit nye job her blandt 10 udvalgte annoncer fra it-jobbank
Svindel med din telefon: Her er de kriminelles nyeste metoder, som du skal holde øje med
Morgen-briefing: Mellem 200 og 600 millioner Facebook-passwords opbevaret uden kryptering / Vestager ikke kandidat til en kommende EU-toppost / Porsches el-bil på hemmeligt besøg i Købenavn fanget på foto
1 Vestager bekræfter: Er i spil til EU-topposter
2 Morgen-briefing: Englænderne skal finde porno-passet frem / Regeringen, KL og Danske Regioner etablerer digitaliseringspagt / Er din printer gammel og dyr? / Volvos nye nøgle sænker teenageknægtens fart


Premium
Partnerskaber med verdens it-giganter er 'helt afgørende' for Ateas fremtid - men Apple mangler efter fyring af selskabet: "Apple har set mere firkantet på selskabets regler"
Interview: Atea har formået at fastholde selskabets partnerskaber med ni af verdens største it-virksomheder trods selskabets bestikkelsesdom, men blev fyret af Apple. "Apple har set mere firkantet på selskabets regler og vurderet, at når der har været tale om bestikkelse, så vil man ikke associeres direkte med vores selskab," lyder det fra topchef Morten Felding.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.