Googles produktdirektør, Marissa Mayer, løfter sløret for Googles nye tiltag inden for realtidssøgning på sociale tjenester. Foto: Google

Sociale netværk i nyt samarbejde med søgegiganter

De to store teknologifirmaer Microsoft og Google annoncerer begge samarbejde med et af it-branchens mest ombejlede firmaer. Det giver for alvor brugerne magten, mener web 2.0-ekspert.

Det er blevet sagt mange gange, men nu tager brugerne for alvor magten over kommunikationen på nettet.

Meget snart bliver det nemlig muligt for brugere af Bing og Google at søge i realtid på tweets, de såkaldte beskeder fra Twitter.

På Web 2.0-messen i San Francisco annoncerede Microsoft en aftale om at kunne bringe både Facebook-opdateringer og tweets.

Få timer senere kunne Marissa Mayer, produktdirektør hos Google, annoncere en tilsvarende aftale med Twitter samtidig med, at hun kunne løfte sløret for en hel ny Google-tjeneste under navnet Social Search.

"Hos Google er det vores mål at udvikle den mest omfattende, relevante og hurtigste søgning i verden. En ny type af data er opstået de seneste par år: Realtidsopdateringer som dem på Twitter er dukket op ikke blot som en ny måde for folk at kommunikere på, men også som en interessant datakilde for, hvad der lige nu sker i forhold til et bestemt emne," skriver Marissa Mayer på Google Blog om selskabets nye aftale.

Sociale tjenester bliver seriøse
Anna Ebbesen er rådgiver i webbureauet Advice Digital. Hun har sammen med Astrig Haug skrevet bogen 'Lyt til elefanterne', der handler om digital kommunikation i praksis. Annonceringerne fra Microsoft og Google betyder ifølge hende, at virksomhederne i langt højere grad bliver nødt til at tage de sociale tjenester seriøst.

"Integrationen af sociale tjenester i Bing og Google betyder, at brugernes mening om et bestemt produkt i langt højere grad kommer til at få en betydning for det samlede mediebillede," siger Anna Ebbesen.

Hun mener, at det overvejende er positivt for de sociale tjenester, at det nu er langt mere tilgængeligt at søge på, hvad folk mener om et bestemt emne. Men hun advarer samtidig om, at der er nogle brugere, der kan blive overrasket på en uheldig måde.

"Der er nogle brugere, der ikke lige tænker over, hvad de skriver af statusopdateringer og tweets. Derfor kan der være nogen, der måske lige tænker sig en ekstra gang, når de vil publicere noget på Facebook eller Twitter," siger Anna Ebbesen.

Twitter får gennemslagskraft
Med udbredelsen til verdens to største søgemaskiner kan Twitter pludselig få væsentlig større gennemslagskraft end før, mener Anna Ebbesen.

"Det er klart, at en direktør i et firma vil være langt mere opmærksom på tendenser hos kunderne, hvis han via en google-søgning får noget negativ omtale på en social tjeneste," fortæller Anna Ebbesen.

Det betyder ifølge Anna Ebbesen, at virksomhederne i langt højere grad er opmærksomme på, hvordan de fremstår på de sociale tjenester. Men virksomhederne kan også i højere grad se, hvordan deres kunder tager imod nye produkter. Derfor vil virksomhederne i langt højere grad bevæge sig ud på de sociale tjenester og bruge dem til markedsføring.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.