Artikel top billede

Antallet af piratsider eksploderer

Ifølge McAfees seneste kvartalsrapport steg antallet af piratsider markant umiddelbart efter dommen over The Pirate Bay.

I foråret stemplede det svenske retsvæsen bittorrent-siden thepiratebay.org som ulovlig aktivitet.

Senere tvang byretten i Stockholm The Pirate Bays internetudbyder til at kappe forbindelsen.

Siden blev lukket og var utilgængelig i et par timer, inden den kom på benene igen fra et andet sted.

The Pirate Bay lever tilsyneladende videre. Og det er der mange andre piratsider, der også gør.

I tiden under de stormfulde retsopgør kunne sikkerhedsfirmaet McAfee registrere et decideret boom i antallet af internetsider med ophavsretsbeskyttet materiale.

Generel stigning

Antallet af sider, der tilbyder ulovligt materiale, har generelt set været stigende i løbet af 2008 og 2009 med større stigninger i oktober 2008 og marts 2009, før kurven nåede hidtil usete højder i august 2009.

Ifølge McAfee kan årsagen til de to første stigninger ses i lyset af den finansielle krise samt Hollywoods store filmlanceringer.

Den seneste stigning, mener sikkerhedsfirmaet altså, skyldes blokeringen af The Pirate Bay.

Ingen overraskelse

Ole Husgaard er formand for Piratpartiet, og for ham kommer det ikke som den store overraskelse, at internettet oversvømmes af piratsider, når The Pirate Bay lukker.

"Det er det samme, man har set tidligere. Når man lukker en kanal, kommer der flere nye til i stedet, og piratkopiering bliver mere udbredt," siger Ole Husgaard.

Svært at fjerne indhold

Inden der blev lukket for The Pirate Bay, blev der lavet en kopi af sidens indhold, der blev distribueret frit til interesserede, der ønskede at sikre sidens indhold for fremtiden.

"Eksemplet fra The Pirate Bay-sagen viser tydeligt, hvor svært det er at fjerne indhold fra internettet, når det først er gjort tilgængeligt. Selvom man lukker adgangen til et site, kan enhver, der tidligere har haft adgang, stadig redistribuere indholdet," skriver McAfee i rapporten.

Desuden mener sikkerhedsfirmaet, at de mange nye piratsider og kopier af The Pirate Bay udgør en trussel for netsikkerheden, fordi piratsider er yndede mål for hackere og andre kriminelle, der ønsker at udbrede malware.

Hele McAfees rapport kan læses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere